İlk Bakışta Sadece Mutlu Bir Aile Resmi Gibi Gelse de Detaylara İnince İnsanı Dumura Uğratan Eşsiz Tablo: Yemek Öncesi Dua

Hollanda Altın Çağı'nın 'altın çocuğu' olarak tabir edersek, pek de haksız olmayacağımız yetenekli bir ressam bugünkü konuğumuz: Jan Havickszoon Steen.

Katolik bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Steen, günlük yaşamı konu aldığı eşsiz tablolarıyla bilinir. Her ne kadar dönemdaşı Rembrandt van Rijn gibi popüler olmasa da Hollandalılara “Jan Steen evi gibi” sözünü kazandırır betimlediği o muhteşem evlerle. 

Jan Steen’in ilhamını gündelik yaşamın sıradanlığı verir; o keşmekeş, büyük bir renk cümbüşüne ve edebi göndermelerle dolu eşsiz bir sanat eserine dönüşür Steen’in ellerinde...

İşte bugün kendisinin 'Yemek Öncesi Dua' tablosundaki ince detaylarında kaybolacağız. Hazırsanız, sizi UmbertoArte'nin keyifli anlatımıyla baş başa bırakalım.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Bu detaylarla birlikte biraz önce görmüş olduğunuz bu şahane tablo bambaşka bir anlam kazandı gözünüzde değil mi? Açıkçası biz kendisini saatlerce izleyebiliriz, siz de bizimle aynı fikirde misiniz?

Eğer bu içeriğimiz hoşunuza gittiyse bir başka eşsiz tablonun ince detaylarına değindiğimiz şu içeriğe de göz atmanızı tavsiye ederiz.👇

İçinde Barındırdığı Bihter'i ve Behlül'ü ile Yalnızca Göze Değil, Gönlünüze de Hitap Edecek Şahane Bir Tablo: The Swing

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
20.11.2019

Okuması çok keyifli..Tebrik ederim güzel içerik

20.11.2019

gerçekten çok hoş.

bence ressam sizin kadar anlam yüklememiş olabilir bu resme. belki yalnızca şahit olduğu ufak bir anı resmetti. herkes ne kadar da çok seviyor romantikliği ve anlam yüklemeyi. tabi şöyle bir ihtimal de var : ressam söylediklerinizin hepsini göz önüne alarak resmetti ama ben sığım:)

TÜM YORUMLARI OKU (4)