İlk Astronotumuz Alper Gezeravcı Yanında Götürdüğü Bitkiyle Deneye Başladı, Duyanlar Goygoy Çevirmeden Edemedi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün geçirmesi planlanan Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bitki deneyine başladı!

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, 19 Ocak'ın ilk saatlerinde Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı biliyorsunuz!

Tüm Türkiye o anları hafızasına kazıdı ve 43 yaşındaki tecrübeli savaş pilotu Alper Gezeravcı, çıktığı uzay yolculuğuyla Türkiye'nin ilk astronotu olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz günlerde kenetlenme gerçekleşti ve ekibiyle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirmesi planlanan Alper Gezeravcı, son açıklamaya göre bilimsel çalışmalarına başladı bile!

Belki denk gelmişsinizdir, Alper Gezeravcı'nın uzaya yanında götürdüğü tek şey Schrenkiella Parvula isimli bir bitkiydi. Uzayda gerçekleştirilecek 'Extremophyte' adlı deneyde kullanılmak üzere Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen bitkiyi yanında götürdüğünü öğrenmiştik.

Kaçıranlarınız için tüm detaylardan bu yazımızda bahsetmiştik:

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı’nın Uzaya Yanında Ne Götürdüğü Ortaya Çıktı: Schrenkiella Parvula

Geçtiğimiz saatlerde Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda "Schrenkiella Parvula"yı gözlemleyeceği bitki deneyine başladığı duyuruldu!

Her adımını merakla takip ettiğimiz Alper Gezeravcı'nın bitki deneyine başladığını duyanlar goygoyunu döndürmeden de emedi tabii! Gelin, birbirinden komik yorumlara beraber bakalım! 👇

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı İlk Deneyini Kalemle Yaptı, Sosyal Medyadan Mesaj Yağdı
Alper Gezeravcı'nın Uzayda Namaz Kıldığını Sanan Bir Kullanıcı Paylaştığı Sahte Görselle Kısa Devre Yaptırdı
Zeki Müren Hakkındaki İddialarıyla Ortalığı Karıştıran Bülent Ersoy'a Bir Tepki de Cemil İpekçi'den Geldi!

Popüler İçerikler

Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
YORUMLAR
22.01.2024

Aslında bir bitkiye güzel konuşarak bir bitkiye kötü konuşarak yetiştirip aradaki farkı incelese süper olur bilim bee 🤓🤓

23.01.2024

peynir deneyi gibi mi :))

22.01.2024

Bitkiyi öldürürse işte o zaman goygoyun hası ortaya çıkacak 😁

22.01.2024

Dönüsünde ben cok iyi tahmin edebiliyorum ki diycektir Secimler öncesi uzaydayken bir gece uyandim bir baktim asagi büyük bir görültü aman Allahim öyle böyle degil 85 Milyon insan bagiriyor eller hava da Recep Tayyip Erdogan diye gece yarisi sabahlara kadar bu böyle devam etti dedim tamam bu Reis sevgisi bu halkda bu kadar tavan yapmisssa diger Astronotlara döndüm ve dedim ki Iste bu Asrin Dünya Lideri bu ..Akabinde Türk Astronot THY CEO su olacak sülaleside makamlara doyacak.Belimmi olur bakarsin olur..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ