İlk Albümünü 6 Yaşında Çıkardı: Elite'in Lucrecia'sı Danna Paola'nın Başarı Dolu Müzik Kariyeri!

2018'de yayınlanmaya başlayan ve özellikle son sezonuyla çokça konuşulan Netflix dizisi Elite, oyuncularının hepsini dünyaca ünlü etti. Fakat Las Encinas lisesinin kraliçe arısı olan Lucrecia karakterini canlandıran Danna Paola, küçüklüğünden beri bir yıldızdı. Henüz 25 yaşındaki bu genç kadın, uzun soluklu bir kariyere sahip. Meksika Broadway'indeki başarılarından tutun Hollywood filmlerinin İspanyolca dublajlarını üstlenmesine kadar birçok başarıya sahip. Ama onlardan ilk öne çıkanı hiç kuşkusuz müzik kariyeri. 6 yaşında şarkılar söylemeye albümler çıkarmaya başladı. Şimdi ise Latin Pop'un en bilinen yıldızlarından biri Danna Paola.

O halde birlikte bu genç yıldızın dolu dolu müzik kariyerine biraz yakından bakalım...

Dünyayı kasıp kavuran gençlik draması Elite'in Lu'su olarak tanıdığımız Danna Paola; yıllardır Meksika'da bir yıldız ve pop star!

Las Encinas'ın kraliçesi arısı Lucrecia'ya hayat veren Danna Paola gerçek hayatta da tam olarak dizideki gibi parıldayan bir yıldız.

Danna Paola, 23 Haziran 1995 Meksika doğumlu, bin bir yetenekle bezeli biri.

Tam adı Danna Paola Rivera Munguía olan bu yıldızı tüm dünya Elite dizisiyle tanımış olsa da Meksika onu 4 yaşından beri tanıyor. Dizideki rolüyle de tam bir yıldız olan oyuncunun ışığını ıskalamak mümkün bile değil. Oyunculuk ve modellik kariyeriyle de yükselen Danna'nın müzik kariyerinden bahsedeceğiz, o yüzden...

Kendisini tanıtmaya başlamadan şarkılarından birini şöyle bırakalım...

Danna, müzisyen bir babanın kızı. Genlerindeki bu yetenek onu kısa sürede bir yıldıza dönüştürmüş diyebiliriz belki de.

Babası Juan José Rivera Arellano, Meksika'nın 80'lerde şöhreti yakalayan bir müzik grubunun solistiydi. Müziğe ilgisi de babası sayesinde olmuş olmalı. Ama ondan önce kendisini 4 yaşındayken kardeşiyle birlikte, Susam Sokağı'nın Meksika versiyonunda yer alarak buldu.

Çok küçükken derken ciddiydik! İlk müzik albümünü 6 yaşındayken çıkardı.

Paola ilk stüdyo albümünü 6 yaşındayken 2001 yılında çıkardı. Benim Mavi Balonum anlamına gelen Mi Globo Azul isimli bu albümle dikkatleri üzerine çeken Danna, dizilerde rol almaya devam ediyordu. Meksika'daki asıl şöhretini de bu dizilerden biriyle kazandı. Amy, Mavi Çantalı Kız adlı 115 bölümlük bu dizide üvey babasıyla birlikte teknede yaşayan 'erkek fatma' bir karakteri canlandırıyordu.

Bu dizide rol alıyorken ikinci albümü olan Oceano'yu piyasaya sürdü.

2004'te yayınladığı bu albümden bir sene sonra Chiquita Pero Picosa albümünü yayınlayarak kariyerinin çocukluk dönemini sonlandırmış oldu.

2012'de yetişkinlik döneminin ilk stüdyo albümü olarak nitelendirilen Danna Paola ismindeki albümünü çıkararak Latin pop müziğine yeni bir soluk getirmiş oldu.

Sesi ve güzelliğiyle herkesi büyüleyen Danna Paola, müziğinde de 'yetişkin' olduğunu ortaya koymuştu bu albümüyle.

Albümün şarkılarında birçok ünlü müzisyenin imzası bulunuyordu.

Latin pop'tan elektronik müziğe kadar birçok türde ünlü müzisyeninin yazıp bestelediği şarkılarla dolu bir albümdü Danna Paola. Bu da albümün ulaştığı başarının sırlarından biri oldu kuşkusuz.

Ancak Danna'nın şöhreti albümün deluxe versiyonunda yer alan No Es Cierto şarkısıyla Meksika sınırlarının dışına çıktı diyebiliriz.

Bu şarkıyı ünlü müzisyenler Noel Schajris ve Leonel García yapmıştı ve şarkıda Danna'ya Noel eşlik etmişti. Bu single, tüm dünyada 100 milyonun üzerinde satmıştı... Latin Amerika'nın birçok ülkesinde tanınıyordu artık.

Şarkıyı merak edenleri şöyle alalım. 👇👇👇

2018'de ilk sezonu yayınlanan Netflix İspanyol orijinal dizisindeki Lucrecia rolüyle Danna, sonunda tüm dünyanın tanıdığı bir yıldıza dönüştü.

İlk sezonundaki rolüyle biraz sinir bozucu bir karakter olsa da Lucrecia, özellikle son sezonundaki dönüşümüyle herkesin kalbinde yer edindi. Aynı zamanda diziyle edindiği uluslararası şöhretiyle müzik kariyerini de zirveye taşıdı.

Oyunculuğuyla döktürdüğü bu dizide geçmişinde de olduğu gibi şarkılarıyla da yer aldı.

So Good, Lo Que No Sabes, Final Feliz dizinin ilk sezonunda; Mala Fama ise ikinci sezonunda yer alan Danna şarkılarıydı. Bu şarkıların hepsi genç şarkıcının 2020'de yayınlayacağı albümde de yer alacaktı.

SIE7E + adlı yeni albümünü ise bu yılın Şubat ayında yayınladı. Çiçeği burnunda bu albüm, yetenekli şarkıcı gibi enerjik bir albümdü ve dünya çapında hak ettiği başarıyı da şimdilik yakalamış görünüyor.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.06.2020

Bu latin ezgilerinin kulağıma güzel gelmesinin sebebi büyük ihtimalle annemin zorla izlettiği maria mercedes bölümleri :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ