İlişkinizin Temelini Sağlamlaştıracak ve Uzun Sürmesine Yardımcı Olacak Altın Değerinde Öneriler

İlişkide yaptığınız birkaç ufak hata ilişkinizin sağlıksız bir ilişki olmasına ve hatta bitmesine sebep olabilir. Yapacağınız birkaç değişiklik ile ilişkinizin ömrünü uzatmak ve güçlendirmek ise tabii ki mümkün. Detaylar için...👇

1. Birbirinize öncelik verin.

Bazen tutkulu ilişkiler balayı evresinden sonra aniden tüm heyecanını kaybeder ve monotonlaşır. Ancak ilişkide birbirinize karşı tutkulu ve şefkatli olmak arasındaki dengeyi kurmak, ilişkinin uzun sürmesini sağlayacak en önemli etkenlerden birisidir. Partneri bir kenara atarak işe, çocuklara veya başka bazı şeylere öncelik vermek ilişkilerde oldukça sık yapılan bir hatadır. İlişkinin başlarındaki gibi birlikte vakit geçirmemek partnerleri birbirinden uzaklaştırır. Birbirlerinin duygularını anlamak ve onaylamak yerine reddetmeyi tercih ederler. Özetle, birbirlerine öncelik vermeyi başaramazlar ve bunun yerine iki oda arkadaşına dönüşürler.

Partnerinizi öncelik haline getirmemek, ilişkinizi uçuruma sürükleyecek davranışlar geliştirmenize neden olacaktır.

Ancak ilişkinize öncelik verdiğinizde ve birbirinizi hayatınızın en önemli şeylerinden biri olarak gördüğünüzde, ilişkinizi tehlikeye atacak veya zarar verecek bir şey yapmaktan kaçınmış olursunuz. Böylece ilişkiniz uzun sürecek ve güçlenecektir. Partnerinizi incitecek şeyler yapmaktan kaçının ve hatalı olduğunuzda özür dilemekten çekinmeyin. Aynı şekilde, sık sık birlikte vakit geçirin ve birçok güzel anı yaratmaya çalışın.

2. Sağlıklı bir şekilde tartışın.

Bazı insanlar, birbirlerini daha iyi anlamak ve ilişkilerini güçlendirmeye çabalamak yerine, güç, hakimiyet ve sürekli haklı çıkma çabasında olmayı seçerler. Tartışmayı kazandıktan sonra bile tatmin olmuş hissetmemenizin nedeni bu hatalı düşünce yapısından kaynaklanır. Ayrıca yalnızca kendi çıkarlarınıza ve ihtiyaçlarınıza odaklandığınız bir ilişkide, sürekli ilişkiyi neredeyse bitirme noktasına getiren kavgalar da meydana gelecektir.

Birbirinizin ihtiyaçlarına saygı duymadığınız, sürekli haklı çıkmaya çalıştığınız ve tartışmaların ilişki üzerinde olumlu değil de olumsuz etkisi olan bir ilişkiden kimse zevk almaz.

Tartışmaları kazanmaya ve haklı olmaya bu kadar takıntılı olmak, sağlıklı ve adil bir şekilde tartışmaktan oldukça uzak bir durum. Çünkü adil ve sağlıklı bir şekilde tartışmak için birbirinizin duygu ve ihtiyaçlarına karşı saygılı olmalısınız. Aynı zamanda ilişkide güç dengesi kurmak da çok önemlidir. Çünkü araştırmalar, güç dengesizliklerinin ve bencil veya eşit olmayan muamelelerin ayrılığın nedenlerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle, çiftlerin bencil olmayan ve birbirlerinin ihtiyaç ve duygularını dikkate alarak adil ve sağlıklı bir şekilde kavga ettikleri ilişkiler uzun sürmesi daha muhtemeldir.

3. Birbirinizin geçmişinin ilişkinizi etkilemesine izin vermeyin.

Eşlerden birinin veya her ikisinin de geçmişe aşırı takıntısı tarafından körüklenen gereksiz dramalarla dolu olan ilişkilerin uzun sürmesi ne yazık ki pek mümkün değildir. Kimisi ilişkilerinin geçmiş ilişkilerine benzeyecek şekilde değişmesinden korkarken, kimisi de travmatik bir ilişkiden çıktıkları için önceki ilişkilerinin etkilerini şimdiki ilişkilerine yansıtır. Bunun en kötü yanı, değişim korkusunun, onları partnerlerini önceki partnerleriyle karşılaştırmaya ve hatta kendi hatalarının sorumluluğunu almamak için partnerlerinin geçmişteki hatalarını yüzüne çarpmaya iter.

Esasında tüm bunlar öz güvensizliğin, gerçeklerle yüzleşmekten kaçınmanın ve duygularla başa çıkma cesaretsizliğinden başka bir şey değildir.

Pek çok insan arkalarına yaslanıp geçmişlerinin ilişkilerini mahvetmesine izin veriyor. Partnerlerini eski sevgilileriyle kıyaslayarak veya partnerlerinin geçmişteki hatalarını yüzüne çarparak geçmişin üstesinden gelmek mümkün değildir. Takıntılı bir şekilde bu konuda konuşmak ya da partnerlerine sürekli geçmişlerini sormak partnerleriyle duygusal olarak bağlantı kurmalarına engel olur. Daha uzun, daha güçlü ve daha tatmin edici bir ilişki yaşamak istiyorsanız, geçmişinizin geçmişte kalmasına izin vermelisiniz.

4. Sürekli kendinizi savunmak yerine partnerinizi dinlemeye çalışın.

Bitmenin eşiğine gelmiş, gereksiz yanlış anlamaların, kavgaların veya tartışmaların insafına kalmış bir ilişkinin bu hale gelmesindeki en büyük etken iletişimsizliktir. Çoğu insanın düştüğü en büyük hata, anlamak için dinlemek yerine yanıt vermek için dinlemektir. Cevap vermek için dinlediğinizde, diğer kişinin bakış açısını değiştirmeye, fikirlerinizi ona empoze etmeye ya da daha kötüsü, hatalarınızı savunmaya ve haklı çıkarmaya çalışırsınız. Ancak eğer ilişkinizin uzun sürmesini istiyorsanız, anlamak için dinleyen tarafta olmalısınız.

Bir kişiyi veya durumu anlamayı öğrenmedikçe, kişisel ilişkilerinizi yürütmenizde sürekli sorun yaşarsınız.

Bu nedenle, daha uzun ve daha güçlü ilişki istiyorsanız partnerinizi gerçekten iyi dinlemeyi öncelik haline getirmelisiniz. Çünkü bunu yaptığınızda, bilinçaltınızda daha iletişime açık ve daha az savunmacı hale gelirsiniz. Bu sayede partneriniz de onu ve söylediklerini gerçekten önemsediğinizi hissedecektir. Etkili bir şekilde dinlemenin en iyi yollarından biri, olaylara kendi bakış açınızdan farklı olarak partnerinizin bakış açısından da bakmaya çalışmaktır.

5. Birbirinizle hem fiziksel hem de duygusal olarak yakınlık kurun.

Temas, sizi sevgilinizle ömür boyu bağlı tutacak bağlantıyı besleyen şeydir. Bunun yanında duygusal yakınlığınızı geliştirmeyi de öğrenmelisiniz. Gardınızı indirin ve özelinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Deneyimsel yakınlık da birbirinizle bağınızı besleyecek bir diğer yakınlaşma yöntemidir. Birbirinizle kaliteli zaman geçirmek için ortak ilgi alanlarınızı veya hoşunuza giden etkinlikleri birlikte yapmanın aranızdaki bağı ve yakınlığı geliştirdiğini unutmayın.

Son olarak, sarılmalar, sarılarak uyumayı, el ele tutuşmayı ve hatta birlikte film izleme gibi eylemleri ilişkinizin önemli bir parçası haline getirin.

En özel anlarınızda aranızdaki mutluluğu ve bağı hissedin ve bu anların tadını çıkardığınızdan emin olun.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İlişkinizin Kaderini Bilmeniz İçin Medyum Olmanıza Gerek Yok! Sağlıklı İlişki Yaşadığınızı Nasıl Anlarsınız?
Toksik Bir İlişkide Olduğunuzu ve Acilen Bütün Bunlara Bir Son Vermeniz Gerektiğini Gösteren 21 İşaret
Uzun Süren İlişkilerin Neden Bittiğine Akıl Sır Erdirmeye Çalışırken Gerçeklerle Dumura Uğrayan Kullanıcı

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı