İlişkileri Kemirip Tüketen Ölümcül Hatalar

Herkesin hayali uzun süreli bir ilişki. Ancak bir ilişkiyi uzun süre devam ettirmeyi çoğu çift başaramıyor. İlişki bir süre sonra mutluluk değil sıkıntı kaynağı oluyor. Peki neden böyle? Her çiftin birlikteyken yaptığı bazı ortak hatalar var. Bu hatalar küçük de olsa zamanla ilişkiyi, kadını ve erkeği yiyip bitiriyor. İşte uzun süreli bir ilişki için yapmaktan kaçınmanız gereken hatalar.

1) Darlamak

Her insanın kendisiyle başbaşa kalmaya, sevgilisinden başka şeylerle ilgilenmeye de hakkı var. Bunu unutmamak gerekiyor. Sizinle değilken Facebook'tan, WhatsApp'tan ya da bulduğunuz her iletişim kanalından ona erişmeyin. Darlamakla ilgi göstermek arasındaki sınırı siz değil karşınızdaki belirliyor. Darlamanın tanımı da şu: Herkes ilgi görmek ister ama kişi gördüğü ilgiden artık memnun değilse bu darlamak oluyor. İlgi görmek için de darlamayın. Ayıptır. Darlamayın, dağınık bırakın.

2) Değiştirmeye çalışmak

İnsanların kapakları, renkleri veya şekilleri değiştirilecek objeler olmadığını unutmayın. Biriyle birlikte olmaya karar verirken onu olduğu gibi kabul edin. Elbette ilişkileri insanları değiştirir, dönüştürür ama bu saçlarını hiç sevmedim, neden bunu giydin, siyasi görüşün çok saçma, değiştir gibi yaklaşımlar iyi değil. Karşınızdakini orijinal haliyle sevin, daha değerli olur o zaman. Her şeyin orijinali iyidir.

3) Kıskançlığın suyunu çıkarmak

Öncelikle tüm canlılar gibi insanlar da dişi ve erkek bireylerden oluşuyor ve birarada yaşıyor. Bunu kabul edin. Sevgilinin karşı cinsle olan iletişimini sorun etmeyin. Aldatacaksa zaten öğrenirsiniz. Çok kıskanmak iyi bir şey değil. Ayarında kıskanın.

4) Aşırı flörtöz olmak

Kıskançlığın fazlası zarar olduğu gibi flörtözlüğün fazlası da zararlıdır. Gözünüz dışarıda olmasın. Olacaksa ilişkinizi bitirin.

5) İlgiyi kaybetmek

İlişkiler bir yerden sonra sıkıcılaşabiliyor ve bir yerden sonra karşınızdakini dinlemeyebiliyorsunuz bile. İşte bu çok kötü. İlginizi kaybetmemek ve monotona bağlamamak için farklı şeyler yapın. Seyahate çıkın, bir şeyler deneyin.

6) Aşırı ama aşırı sahiplenmek

Herkes sevgilisinin ilişkiyi sahiplenmesini ister. Ancak bununda fazlası zararlı. Kadın ya da erkek kimse sahiplenilirken kısıtlanmak istemez. Ksıtlama ile sahiplenmeyi birbirinden ayırmayı öğrenin.

7) Özensizlik yapmak

İlişkiler bir yerden sonra başlardaki mükemmelliğini kaybediyor ve kadın ve erkek birbirine karşı özensiz olabiliyor. Bu özensizliğin en büyük sonuçları sevgilinin yanında burun karıştırmak, pırt yapmak, geğirmek ve dahası olarak kendini gösteriyor. Yapmayın bunları.

8) Zaafları ortaya sermek

Herkesin zaafları var ve ilişkinizde zaaflarınızla kabul edilmeniz gerekiyor ancak bu zaafların çok ortalarda dolaşmaması gerekiyor. Çünkü taraflar bir süre sonra birbirlerinin zaaflarına karşı alerji geliştirebiliyor. Zaaflarınızı ilişkiden uzak tutmaya çalışın, sevgiliniz zaaflarınızı farkında olsa da bunu yüzüne yüzüne haykırmayın.

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor