İlişki Profesörü Geldi: Partnerinizle Sürekli Aynı Tartışmaları Yaşamanızın Nedenleri ve Çözüm Önerileri

İlişkilerinizde kıramadığınız bir tartışma döngüsü varsa ve bu döngüden bir türlü kurtulamıyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Tartışmalarınızın temelinde yatan problemleri anlamanıza yardımcı olacak detaylar için buyrun okumaya...👇

Birkaç aydan uzun süredir ilişkisi olan herkes muhtemelen partneriyle önemsiz bir konuda tartışır durmak gibi sıkıntılar yaşamıştır.

Tekrarlanan tartışmalar, çiftler için önemli sorunlar haline gelebilir. İlişkinin stresini artırabilir ve bir ilişkinin doyumunu ve güvenini tüketebilir. Peki o zaman partnerinizle aranızdaki tartışma döngüsünden nasıl çıkarsınız? Kavgaların tekrarlanmasının dört nedeni ve bu döngüyü nasıl durdurabileceğinize gelin birlikte bakalım... 👇

1. Aranızdaki sorun aslında hiç çözülmemiştir.

Sürekli aynı tartışmayı yaşıyorsanız, muhtemelen siz ve partneriniz tartışmanın temeline bir çözüm bulamamışsınızdır. Veya bir çıkış yolu bulmuşsunuzdur ancak çözümün gerektirdiği değişiklikleri uygulamakta zorlanıyorsunuzdur. Birlikte oturup karşılıklı olarak ikinizin de kabul edeceği bir yol üzerinde anlaşmanız gerekir veya ikiniz de kendinizi değiştirmeye çalışırken, diğer tarafın sabırlı olması gerekir.

Partnerinizle önceden kararlaştırdığınız çözümlerle ilgili düşünceleri, duyguları ve bunları gerçekleştirmek için desteğinize ihtiyaç duyabilecekleri noktalar hakkında konuşun.

Partnerinizin değişme çabalarının farkında olmak ve minnettarlığınızı dile getirmenin de bir çeşit destek olduğunu unutmayın.

Belki de daha fazla desteğe ihtiyacı olan sizsinizdir.

Eğer öyleyse partnerinize bunu dile getirin ve kendisine bu tür bir desteğin, sürekli üzerine tartıştığınız sorunu nasıl çözeceğini açıklayın. Bahsettiğimiz tekrarlanan tartışmalar partnerlerden birinin işkolik olması veya başka türlü ilişkinize zarar verici davranışlarsa profesyonel yardım almayı ihmal etmeyin.

2. Tartışma aslında daha derin bir mevzuya işaret ediyor olabilir.

Bazen bir tartışmanın tekrarı, eldeki yüzeysel sorundan daha derin probleme işaret eder. Yinelenen bu tartışmaların daha da büyümemesi için bu daha derin sorunun ele alınması gerekebilir. Ortada daha derin bir sorun olup olmadığını değerlendirmek için kendinize tartışma esnasında hangi duyguları, korkuları ve endişeleri hissettiğinizi, en kötüsünün hangisi olduğunu ve daha önce hiç böyle hissedip hissetmediğinizi sorun. Ardından, partnerinizden de aynısını isteyin. Bu, her ikinizin de sürekli üzerine tartıştığınız konunun, görünenden başka bir şeyi yansıtıp yansıtmadığına dair bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.

Tekrarlanan tartışmaların ortaya çıkardığı hisler ve endişeler gerçek olabilir ama her zaman doğru da olmayabilir.

Yani hislerimiz tabii ki anlamlıdır ancak beynimizin bizi gerçekleşmeyecek kötü sonuçlardan koruma yolu da olabilirler. Partnerinizle veya bir terapistle dürüst bir şekilde iletişim kurarak, varsayımlarınızı kontrol edebilir ve geçmişte hangi yaşadıklarınızın sizin bu şekilde tepki vermenize neden olduğunu değerlendirebilirsiniz.

3. Partnerinizden beklentilerinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor olabilir.

Özellikle tüm ilişkilerinizde aynı sorunla tekrar tekrar karşılaştıysanız, partnerinizden istediğiniz ve gerçekleşmediği için sürekli tartıştığınız şeyleri yeniden gözden geçirmeniz gerekiyordur. Partneriniz sizi sürekli olarak bir konuda hayal kırıklığına uğratıyorsa, bu konu hakkında kendisinden beklentilerinizin neler olduğunu yazmaya ve güvendiğiniz insanlarla konuşmaya çalışın ve beklentilerinizin makul olup olmadığını sorun. Daha da önemlisi ise partnerinizle beklentileriniz ve onun bunları karşılayabilecek durumda olup olmadığı hakkında konuşmanızdır.

Elbette hepimizin ilişkide beklentileri vardır.

Bu yüzden eğer tüm çabalarınıza rağmen partneriniz beklentilerinizi karşılamıyorsa ilişkiyi bitirmek en iyisi olacaktır ya da beklentilerinizi şartlara daha uygun seviyelere indirmeyi düşünebilirsiniz.

4. Özgüvensizliklerinizi ya da travmalarınızı meydana çıkaran kişilere çekiliyor olabilirsiniz.

Eski ilişkilerinizde terk edilme, sürekli kavga ortamı, öngörülemezlik, boğulma hissi, psikolojik şiddet veya ihmal yaşadıysanız, bir sonraki ilişkinizde de bu nitelikleri ve davranışları sergileyen kişilere ilgi duyabilirsiniz. Bunu yaşamayı sevdiğiniz için değil de sevilmek istediğiniz için ve bu tür deneyimleri sevilmekle ilişkilendirdiğiniz için bu kriterleri ararsınız aslında. Ailenizde yaşanan kavgaların aynısını partnerinizle etmek isteyebilir ya da tam tersi partnerinizle yaşayamadığınız tartışmaları ailenizle yaşayabilirsiniz.

Mevcut partnerinizle tekrar eden tartışmaların önceki ilişkilerinizde de ortaya çıkıp çıkmadığını düşünün.

Hangi karşılanmayan ihtiyacınızın sizi bu tartışmalara ittiğini bulmaya çalışın. Eğer bu eksiklikler çocukluğunuza veya gençlik yıllarınıza dayanıyorsa bu, mevcut ilişkinizde erken bağlanma modellerini yeniden canlandırdığınızın bir işareti olabilir.

Pek çoğumuz sınırlarımız dışına çıkmadığımız ya da çıkmaktan korktuğumuz için farklı ilişki dinamiklerini deneyimleyene kadar onlardan bihaberiz.

Özellikle de sürekli olarak sevildiğimizi, güvende olduğumuzu veya ilgilenildiğimizi hissederek büyümediysek. Bu konuyu aşmadığınız sürece kendinizi sürekli aynı döngünün içinde bulmanız oldukça muhtemeldir. Dürüst iletişim, kendimize karşı sabırlı olmak ve değişime açık olmak, yetişkinler olarak ilişkimize müdahale eden bağlanma yaralarını iyileştirmede oldukça yardımı dokunabilir. Kendi başınıza yapamadığınızı düşündüğünüzde profesyonel yardım almaktan asla çekinmeyin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İlişkinizi Daha Sağlıklı Bir Hale Getirecek ve Uzun Ömürlü Olmasını Sağlayacak Birbirinden Değerli 8 Öneri
Aşk Acısı Çekenler Buraya! Ayrılık Sonrası Beynimizde Neler Olduğunu Açıklıyoruz
İlişki Profesörü Geldi! Sosyal Medyanın Ürettiği Yeni Flört Şekli 'Pocketing' Nedir?

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!