İliç’teki Maden Faciasında Skandallar Bitmiyor: İşçiler Çalışmaya Zorlanıyor!

Erzincan İliç’teki maden faciasında toprak altındaki 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel çalışmalara katılıyor.

Kayıp işçilerden 6'sının Sabırlı Deresi yatağına gelen toprak alanının içerisinde, 3'ünün ise manganez ocağının içerisinde olduğu değerlendirildiğinden çalışmalar bu bölgelerde yoğunlaştırıldı.

Çalışmanın devam ettiği bölgede çatlaklar oluşması nedeniyle faaliyetler durduruldu. Anagold firması, arama-kurtarma dışında çalışanların idari izinli sayılacağını açıkladı.

Taşeron firma Çintay ise işçileri iş başı yapmaya çağırdı, görev yerlerini terk etmemeleri uyarısında bulundu. Çalışmak istemeyen, siyanür tehdidi ve heyelan riskiyle karşı karşıya kalan işçiler işten atılmakla tehdit edildi.

Konuyla ilgili Sözcü’ye açıklama yapan avukat Mehmet Uzun “Şu anda da işçiler sürekli baskı altında. İşe çıkmayanların işten atılacağı, ücretsiz izne ayrılacağı şeklinde tehditler savrulmaktadır” dedi.

Kredi Kartı Kullanıcıları Dikkat! Kredi Kartı Kullanımına Yeni Sınırlamalar Gündemde

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
19.02.2024

"Siz kim köpeksiniz ki hem topraklarımızı hem insanımızı zehirleyip, araziyi bı daha kullanılmaz hâle getiriyorsunuz üstüne üstlük milletimizi sömürüyorsunuz?!" diye çıkıp soracak kimse olmadığına göre devam...

19.02.2024

Bu adamlar bu yüzsüzlüğü pervasızlığı cesareti nereden buluyorlar.Korkak it sahibine güvenip havlarmış.Bu itlerin ipini kim tutuyor neden tutuyor...

MAŞALLAH! %90 AKP OY ORANI GARANTİLENDİ O ZAMAN! İŞTE REİS'İN GÜCÜ!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ