İlginç Yasakları Olan Ülkeler: Öğrenince Adım Atmak Bile İstemeyebilirsiniz!

Dünya genelinde birçok ülkenin farklı kültürel, sosyal veya politik nedenlerle ilginç yasakları bulunuyor. Bu yasaklara uymayanlara ise büyük cezalar kesilebiliyor. Turistik gezi için bu ülkeleri gitmeyi düşünüyorsanız aman dikkat edin.

İşte bazı ülkelerin sıra dışı yasakları!

Singapur

Singapur'da sakız satmak da kullanmak da yasak. Bu yasağın kentteki temizlik standartlarını korumak amacıyla getirildiği biliniyor.

Fransa

Fransa'da marketler, gece ışıklarını kapatmak zorunda. Bu kuralın getiriliş amacı ise enerji tasarrufu sağlamak.

Suudi Arabistan

Bu bilgiyi duymayan yoktur herhalde: Biliyorsunuz ki Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması uzun yıllar boyunca yasaktı. Ama son yıllarda kısıtlamalar kademeli olarak kaldırıldı.

Malezya

Malezya'da alkol yasak değil ancak bazı kısıtlamalar bulunuyor. Örneğin islami yaşamın yaygın olduğu bölgelerde (Kelantan, Terengganu gibi eyaletlerde) oteller dışında alkol satışı yapılmıyor.

Tayland

Monarşiyi koruma konusunda dünyanın en sert kanunlarına sahip ülkelerinden Tayland'da resmi olarak krala hakaret etmek suçtur ve ciddi cezalar verilebilir. Ülkede kraliyet ailesine saygı gösterilmesi gerektiği düşünülüyor.

İran

İran'da kadınlar kamu alanlarında başlarını örtmesi zorunlu. Bunun yanı sıra ülkede batı müziği ve dansı gibi bazı kültürel etkinlikler de kısıtlıdır.

Yunanistan

Yunanistan'ın tamamında değil ancak Akropolis'te topuklu ayakkabıyla gezmek yasak. Bu anlaşılır olabilir çünkü o bölgede antik kalıntılar sivri topukların verebileceği zararlardan korunmak isteniyor.

İlginizi Çekebilir

Linç Edileceklerini Bilseler de Çenesini Tutamayanlar: ''Birçok Kadın Kendi Evi Olsun Diye Evleniyor''
TikTok’un Viral Akımına Bir Yenisi Daha Eklendi: ''Biz Apaçık Giyinen Kızlarız''
Sevdiği İnsanın WhatsApp'ında Kendi İsmini Aratan Kişinin Yaşadığı Hayal Kırıklığı

Popüler İçerikler

TRT'deki Euro2024 Canlı Yayını Sırasında 'Skandal' Konuşmalar Duyuldu: "Gece 2'ye Kadar Pompa"
Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'Gri Listeden' Çıkarıldığını Duyurdu: "Başardık"
Suriye’de Tansiyon Yükseldi: Türk Vatandaşlarına, Araçlarına ve Türk Bayrağına Saldırılar Yapıldı
YORUMLAR
01.07.2024

Bizde de mesela herkesin gelmesi serbest ,her tür mülteci kaçak vs burada el üstünde tutuluyor,ammmaaaa haklarında en ufak bir şey söylenmesi yapılası yasssssaaaaahhhhhhh....

01.07.2024

hepsi ilginç geldi ama araba kullanilmamasi en sacmasi

03.07.2024

Fransadaki gayet normal garip bir şey degil asıl garip olan şey bizde Cumhurbaşkanını eleştirmek yasak Atatürk'e sövmek serbest

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ