İlginç Bir Olay: Ariana Grande Kendisine Benzeyen Modellerin Kullanıldığı Gerekçesiyle Bir Markaya 10 Milyon Dolar'lık Dava Açtı

Ünlüler insanları kendilerine benzetip sonra bundan rahatsızlık mı duyuyor?

Geçmişe yönelik olarak insanlara, özellikle modayı yakından takip eden genç kadınlara baktığımızda her dönem ünlülerin etkisini görebiliriz.

Bu 80'lerde Madonna, Farah Fawcett; 90'larda Spice Girls, Jennifer Aniston etkisi olabilir. 2000'lerde genç kadınların Britney Spears, Jennifer Lopez gibi dünya yıldızlarının sokaklardaki yansımasını hatırlarsınız.

2010'lara geldiğimizde en çok Kylie Jenner,

Kim Kardashian,

Lana Del Rey ve Dua Lipa gibi isimlerin örnek olduğu söylenebilir.

Son dönemin en popüler şarkıcılarından Ariana Grande'nin de gençler üzerindeki etkisi ortada.

Hayır, fotoğraftaki o değil.

Sadece ürünler de değil; dünyaca ünlü birkaç kıyafet mağazasının internet sitesinde gezerseniz; yukarıda saydığımız isimlerden biri veya birkaçına mutlaka benzeyen en az birkaç model bulabilirsiniz.

Kate Bogucharskaia adlı model, Kendall Jenner'a olan benzerliği ile pek çok markanın gözdesi.

Şimdi Ariana Grande, kendisine benzeyen bir model kullandıkları ve kendi imajını kullandıkları gerekçesiyle Forever 21 markasına 10 milyon Dolar'lık bir dava açtı.

Dünyaca ünlü bir marka olan Forever 21'ın yeni koleksiyonunda tema ve renkler, Ariana Grande çağrışımı yapıyor.

Marka, bir sakınma gözetmeden şarkıcının popüler '7 Rings' klibinin temasını kullanmış ve bu imaja yönelik ürünler çıkarmıştı.

Hali hazırda başka büyük markalarla yasal işbirlikleri yapan Ariana Grande, bu koleksiyon izinsiz olduğu için hakkını almak istiyor.

Forever 21, son günlerde iflas haberleriyle de gündemde olduğu için bu hamlenin markanın sonunu getirebileceği düşünülüyor.

Daha önce Kim Kardashian da Missguided markasına benzer bir dava açmış ve 3 milyon Dolar talep etmişti.

Kim Kardashian'ın kendi koleksiyonunu, kendi giydiği kıyafetleri hızlıca kopyalayıp uygun fiyatlara satan pek çok marka var. Bu marka bir de ünlü isme benzeyen modeller kullanınca sorun büyümüştü.

Bazı markalar bu ünlülerle arada çalışarak, onlara benzeyen modelleri ve kıyafetlerinin benzerlerini kullanmak için bir nevi sus payı ödemesin yapıyorlar.

Sizce bu tek tipleşme döneminde insanların taleplerine cevap veren markalar mı haklı, yoksa kendi haklarını korumaya çalışan ünlüler mi?

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Anlaşma Sağlandı: Alex de Souza Süper Lig'e Geri Dönüyor!
YORUMLAR
06.09.2019

hiç kimse haklı veya haksız değil. kadınlar gerizekalı çünkü kylie jenner denilen kadın erkeklerin rüyası olduğu için bazı ilgi açı ve öz güveni sosyete pazarı kıvamında olan tek derdinin güzel olduğunu duymak ve bir erkek tarafından onaylanmak olan ablalarımız sebebiyle kapitalizmin köpeği olduk. kadın vücudunu metalaştırdık da metalaştırdık. herkes yapma bebek gibi. mimiksiz,suratsız,mutsuz,beyinsiz. erkekler kıllı kıro gibi gezerken kadınların bu denli vücutlarıyla takıntılı olmasını anlamıyorum. dünyanın parasını yediriyorlar leş kargalarına ne kadar ilgi o kadar üretim , o kadar tüketim. sonra yok kadın cinayeti, yok kadın kadındır çiçek babandır. ablacım ilk önce tepsi poponla bir barış sen babam mı çiçek anam mı sonra konuşuruz.

06.09.2019

Erkekler: Kylie Jenner bizim ruyamiz degil.

06.09.2019

Kendine özgür saçı mı?? Özgün gibi gelmişti bana özgür müymüş o?

TÜM YORUMLARI OKU (6)