İlginç Araştırma: Beyin Taramaları Hangi Siyasi Görüşü Desteklediğimizi Ortaya Çıkarıyor

Yeni bir araştırma, beyin taramalarının birinin hangi siyasi partiyi desteklediğini tahmin edebileceğini ortaya koydu. Ohio Eyalet Üniversitesi'nden (OSU) bir ekip, beyindeki sinyalleri tarayarak, deneklerin liberal mi yoksa muhafazakar mı olduğunu doğru bir şekilde tahmin etti.

Sadece beyne bakarak politik davranışı anlayabilir miyiz?

Ohio Eyalet Üniversitesi'nde Phillips ve Henry Siyaset Bilimi Profesörü olan çalışmanın ortak yazarı Skyler Cranmer, yanıtın 'evet' olduğunu söylüyor .

Yakın zamanda PNAS Nexus dergisinde yayınlanan çalışma, siyasi ideolojiyi incelemek için beynin fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) taramalarını kullanan bugüne kadarki en büyük çalışma olarak öne çıktı. 

Araştırmacılar, taramaların ortaya çıkardığı beyindeki “imzaların”, bir kişinin ebeveynlerinin ideolojisi olan siyaset bilimi araştırmalarında genellikle kullanılan en güçlü tahmin aracı kadar siyasi ideolojiyi tahmin etmede doğru olduğunu buldu.

Araştırmacılar ayrıca beyindeki işlevsel bağlantıya ve bunun bir kişinin politik eğilimiyle olan bağlantısına da baktı.

İşlevsel bağlantı, birisi belirli görevleri yerine getirdiğinde beynin farklı bölgelerinin benzer aktivite kalıplarını nasıl gösterdi.

Basitçe ifade edersek, bu bölgelerin hepsinin bir göreve odaklanırken iletişim kurduğunu ve birlikte çalıştığı tespit edildi..

Araştırmacılar konuyla ilgili olarak 'Beyniniz politika konuşuyor - siz konuşmasanız bile!' dedi.

Araştırmacılar çalışma yazarlarının beyin taramalarını analiz etmek için Ohio Süper Bilgisayar Merkezi'ndeki son teknoloji yapay zeka programlarını ve diğer kaynakları kullandı.

Bu taramalar ile katılımcıların siyasi ideolojilerini altı puanlık bir ölçekte ölçen soruları nasıl yanıtladıkları arasında güçlü bağlantılar buldular – “çok liberal”den “çok muhafazakar”a doğru.

Veriler, bir fMRI tarayıcısındayken bilimsel deneylerde sıklıkla kullanılan standart görevleri yerine getiren 174 sağlıklı yetişkinin dahil olduğu Ohio Eyalet Üniversitesi Refah projesinden geldi.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde psikiyatri ve biyoistatistik yardımcı doçenti olan yardımcı yazar James Wilson , aslında, katılımcılardan sessizce oturmaları ve özellikle hiçbir şey düşünmemeleri istendiğinde bile, ortaya çıkan taramaların siyasi ideolojiyle bir ilişki gösterdiğini söyledi .

Sekiz görevin tamamından elde edilen taramalar katılımcıların ideolojisini tahmin ederken, üç görevin özellikle güçlü bağlantıları vardı

Biri, katılımcılara tarafsız, mutlu, üzgün ve korkulu yüzleri olan duygusal insanların fotoğraflarının gösterildiği bir empati göreviydi. İkinci görev, epizodik hafızayı inceledi ve üçüncüsü, katılımcıların bir düğmeye ne kadar hızlı bastıklarına bağlı olarak para kazanabilecekleri veya kaybedebilecekleri bir ödül göreviydi.

Wilson, “Ödül kararı vermenin aşırı siyasi görüşlerle ilişkisini anlamak için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor. Empati göreviyle elde edilen sonuçlar, politik düşüncenin duygu ve duygusal tepkiyle yakından ilişkili olabileceğini gösteriyor.' dedi.

Bu ilginç araştırmayla ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir:

Çekici Olmanın Sırrı Beyni Ele Geçiren Toksoplazma Parazitinde Olabilir mi?
Tıp Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti: 3 Gün Makinede Bekletilen Karaciğer Başarıyla Nakledildi

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR

Türkiye de kolay, 8 -10 teste gerek yok. . Malum partiyi destekleyenlerde beyin aktivitesi görülmüyor.

04.06.2022

üff işte bu göt kıllarınının canını acıtır

04.06.2022

O kadar karmaşık bir teknoloji değil. beyni olmayanların oy verdiği yer belli. beyni olup olmadığına bakılsa yeter.

05.06.2022

Bizi araştırmaya gerek durmayın, bazılarımızın beyni olsa 20 yıldır böyle yönetilmezdik.

TÜM YORUMLARI OKU (8)