İlgi Devam Ediyor: Tarsus'ta MİT Gözetiminde Kazı Yapılan 'Gizemli Ev', Turistik Mekana Döndü

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 4 gecekondulu bir sokakta MİT gözetiminde 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazının yapıldığı 'gizemli ev' meraklı vatandaşların uğrak yeri oldu. Kazı yapılan evlerden birinin sahibi Ali Atasever, 'Merak edip gelenler, fotoğraf çekiliyor. Burası adeta turistik bir mekana dönüştü' dedi.

Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından, MİT ve özel harekât polisleri gözetiminde Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bir gecekonduda 13 Kasım 2016'da başlatılan kazı, 3 Kasım 2017'de sona erdi.

İncelemenin ardından yer teslimi yapıldı.

Kazı yapan ekipler malzemelerini toplayıp, alandan ayrıldı. Müze Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yaptığı incelemenin ardından yer teslimi gerçekleştirildi.

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı alana alınmamıştı.

St. Paul'ün İncili ve Kral Dakyanus'un hazinesinin arandığı da iddia edilen kazıyı incelemek isteyen CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, birçok kez gitmesine rağmen alana alınmadı.

1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası dışında kültür varlığına rastlanmadı.

Kazıyla ilgili uzmanlar tarafından bir rapor hazırlanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

82 Evler Mahallesi'nde 3'üncü derece arkeolojik SİT alanında gerçekleştirilen kazı çalışmalarına ilişkin 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda, kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı vurgulandı.

İlgi çekmeye devam ediyor.

Alınan güvenlik önlemleri ve neden kazı yapıldığı açıklanmayınca 'gizemli ev' olarak adlanrdırılan kazı alanı ise aradan geçen yaklaşık 3 yıla rağmen ilgi çekiyor.

Fotoğraf çektirmeye geliyorlar.

Gizemli evin çevresinde yaşayanlar, bulundukları bölgeyi merak edenlerin uğrak noktası haline geldiğini, fotoğraf çekilmek isteyenlerin sık sık sokağı gezdiğini belirtti. Kazının ardından harabeye dönen 4 ev ise terk edilmiş halde bulundukları ilçenin simgesi olmaya devam ediyor.

"Kazıdan sonra oturulamaz hale geldi."

Kazı yapılan evlerden birinin mülk sahibi Ali Atasever, yapılan kazıdan sonra evlerinin turistik bir mekana dönüştüğünü belirterek, 'Burası aktif bir yerdi kazıdan önce. Sonra oturulamaz hale geldi.'

"Burası turistik bir yer değil."

'Kazıdan önce ailem, çocuklarım ve komşular burada yaşıyordu ancak bizden başka kimse kalmadı. Şimdi en az haftada bir gün birileri gelip burada fotoğraf çekiliyor. Herkes kendini bizim yerimize koysun. Burası turistik bir yer değil' diye konuştu.

"Sokakta yaşayan kimse kalmadı."

Refik Harput isimli mahalle sakini ise sokakta yaşayan kimsenin kalmadığını ve evlerin boşaltıldığını belirterek, sokağın sessizliğe büründüğünü söyledi.

Ayrıca bakınız 👇

Tarsus'taki Gizemli Kazının Şifreleri: 'Eşimi Susturdular, Kendi Tabancasıyla Öldürdüler'
Uzaylılar mı Yoksa Dinler Tarihini Değiştirecek Bir Şey mi? Beyin Yakan Teorileriyle Tarsus’taki Kazı
Tarsus'daki Gizemli Kazının Resmi Raporuna Ulaşıldı: Bir Yıl Kazıldı 'Bir Sikke ile Kırık Sütun Çıktı'

Popüler İçerikler

Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
YORUMLAR
21.01.2020

1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası dışında kültür varlığına rastlanmadı denmişti.Biz de yemiştik ;)

21.01.2020

Kazıyı yapanın mit olduğu düşünülünce aranılan yada bulunan şeyin söylenmemesi değil söylenmesi saçmalık olurdu zaten

21.01.2020

Demekki o kadar zaman harcanması ve emekler bi sikke yaramamış :))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ