İletişim Her Şeydir! Girişiminizde Kullanabileceğiniz En İyi 10 Chat Uygulaması

Girişim ekosistemine yeni adım atan şirketler için olmazsa olmaz konuların başında iletişim geliyor. Neyse ki bu faydalı chat uygulamaları, gerek şirket içi gerek müşteri iletişimi konusundaki sorunlarınızı kökünden çözebilir!

1. Slack

Kullanıcı dostu ara yüzüyle girişim ekosisteminin en çok kullanılan iletişim uygulamalarından biri olan Slack, fonksiyonelliğiyle de öne çıkıyor. Ücretsiz formatıyla birçok ihtiyaca cevap veren platformu premium olarak kullanmak da mümkün.

2. Microsoft Teams

Kurumsal firmaların en çok kullandığı chat uygulamalarından biri olan Microsoft Teams, iş görüşmelerinden online toplantılara kadar birçok alanda yardımınıza koşabilir. 100 katılımcıya kadar yapılan online toplantılarda 60 dakikaya kadar sınırsız konuşmanız mümkün. Üstelik ister ekip arkadaşlarınızla ister müşterilerinizle sınırsız mesajlaşmanız da öyle... Veri şifreleme özelliğiyle güvenlik endişelerinizi de rafa kaldırabilirsiniz.

3. Discord

Aylık 150 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Discord, hem gamer'ların hem de şirketlerin öncelikli tercihi olan chat uygulamaları arasında yer alıyor. Ses, video ve mesajlarınızın anlık iletimini sağlayan uygulama sayesinde online toplantılar organize etmek de çok kolay.

4. Google Chat

Alphabet ve Google'ın geliştirdiği en başarılı iletişim yazılımlarından biri olan Google Chat, dinamik yapısı ve kullanım kolaylığıyla sektörün devleri arasında yer alıyor. Klasik Hangouts'un yerine alan uygulama; web, mobil ve android cihazlarınızda kolaylıkla kullanabileceğiniz bir yazılım altyapısına sahip. Gmail'de kullanmak, Google Chat'i kurumsal iletişimde de bir adım öne çıkartıyor.

5. Skype

Kurumsal iletişimin öncüleri arasında yer alan Skype, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmaya ve gelişmiş özellikler sunmaya devam ediyor. VoIP teknolojisi kullanan yazılımıyla Skype, ücretsiz görüntülü ve sesli aramalara ek olarak telefonlara arama yapma özelliğine de sahip.

6. Chanty

Basit ve hızlı chat uygulamaları arasında öne çıkan Chanty, her segmentteki şirketin kurumsal iletişimde kullanmasına olanak tanıyan özelliklere sahip. Girişim ekosisteminin sıklıkla tercih edilen iletişim yazılımlarından biri olan Chanty, Teambook klasörüyle evrak yönetimi, görev yönetimi, alarm gibi fonksiyonlara da sahip.

7. Zoho Cliq

Uzaktan çalışma konusunda mükemmeliyetçi yaklaşımıyla öne çıkan Zoho Cliq, kurumsal şirketlere birçok alanda hizmet sunan Zoho'nun en etkili yazılımlarından biri. Sanal konferans yapma, alt kanallar oluşturma, görüntülü arama gibi birçok özelliğe sahip olan uygulama, girişimlerin ihtiyaç duyacağı tüm özellikleri barındırıyor.

8. Meta Workplace

Eski adıyla Facebook olan Meta şirketinin iş yaşamı için geliştirdiği platform, kurumsal iletişimi oldukça sistemli ve kolay hale getirecek özelliklere sahip. Bilgi kütüphanesi, öğrenme özelliği gibi birçok ek fonksiyona sahip olan uygulamaya WhatsApp entegrasyonun da eklenmesi bekleniyor.

9. Mattermost

Açık kaynaklı yapısıyla sektör devlerine rakip olan kurumsal iletişim uygulaması Mattermost, veri paylaşımı ve arama gibi fonksiyonların tamamına sahip. Girişimler için hem iş yerinde mesajlaşma hem de müşteri iletişimi sağlayan Mattermost, sürekli kendini yenileyerek alanının en iddialı chat uygulamalarından biri olmayı hedefliyor.

10. Rocket Chat

Veri güvenliği konusunda öncü platformlardan biri olan Rocket.Chat, geliştirilebilir yapısıyla spesifik beklentisi olan kurumsal şirketlerin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Premium özellikleriyle kurumsal iletişimin her alanında çözümler sunan uygulama, yeni girişimler için de ideal.

Popüler İçerikler

Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı