Sosyal anksiyetesi olan bireyler, gerçek kimlikleriyle varlık gösteremez, kimliklerini gizlerler.
Saldırganlık ve Siber Zorbalık eğilimi olan bireyler kimliklerini saklarlar.
Gerçek hayattaki sorunlarından kaçarlar, başarı sağlayamazlar, sanal dünyada sanal kimliklerle gezinirler.
Kaygılı ve hırslıdırlar, kendilerinin ve hizmet ettikleri yapıların çıkarlarını korumak en büyük motivasyonlarıdır. Çıkarları söz konusu olduğunda sınır tanımazlar.
Kimlik bunalımı yaşarlar, içsel çatışmalar yaşarlar, kendilerini ve insanları sevmezler, vefa ve güven bilincinden uzaktırlar, gerçek hayatta korkaktırlar.
Kendilerini güçlü, zeki ve manipülatif hissetmekten keyif alırlar.
İnsanları yönlendirme, düşüncelerini şekillendirme isteği baskındır. Provokasyondan, insanları kışkırtmaktan veya bölünmelerden haz duyarlar.
Narsistik eğilimleri de vardır. Onaylanma ve beğenilme arzusu içerisindelerdir. Onaylanmak ve beğenilmek için sahte metotlara başvururlar, başarı sağlayamazlarsa maddiyatı devreye sokarlar, kendileri gibi maskeli hesaplarla birliktelik kurarlar. Yetmezse sürekli sahte hesaplar üretirler. Ürettikleri sahte hesaplardan kendi operasyonlarına destek verip, bundan mutluluk duyarlar. Kullanıma açık herkes, onların en iyi dostlarıdır.
Paranoya ve güvensizlik hayatlarının bir parçasıdır, sürekli 'bir şeyleri ifşa etme' veya 'doğruyu anlatma' iddiasıyla yalana omuz vererek sanal dünyada varlıklarını sürdürmeye çalışırlar.
Empati eksikliği gösterirler, sıkıştıklarında mağduru oynarlar, haksızken haklıyı, güçsüzken güçlüyü oynarlar; çok sayıda maske takar, bukalemun gibi renk değiştirirler, yenilgilerini sürekli başkalarına yüklerler, sözde zafer için insani tüm değerleri ayaklar altına alabilirler.
yıl olmuş 2025 halen bu tür tuzakları yiyen varsa salın lütfen
Gerçekten tebrik ediyorum. Özeleştiri yapmak da bir başlangıç.👍