İleri Yaşlardaki İnsanlara Hayata Dair Sorular Soran Gencin Videolarından Sayısız Hayat Dersi Çıkaracaksınız

Yaş ilerledikçe hayata dair bakış açımız da tecrübelerimizle birlikte sürekli değişiyor.  Her yeni tecrübe, bakış açımızı biraz daha genişletiyor ve hayata karşı duruşumuzu şekillendiriyor.

Bir sosyal medya fenomeni ileri yaşlarında olan insanlara hayattaki en büyük pişmanlıklarını, hayattan aldıkları dersleri ve kendi gençliklerine vermek isteyecekleri tavsiyeleri sordu.

Ortaya ise kulaklara küpe olması gereken birçok cevap çıktı.

7. Sağlıklı görünüşüyle birçok gence taş çıkaran 79 yaşındaki kadın önemli olanın hissettiğiniz yaş olduğunu vurguladı.

Gençken çok önemli olduğunu düşündüğü fakat yaşı ilerledikçe aslında pek de önemli olmadığını anladığı şeyin para olduğunu söyledi. Herkes gibi o da paranın elbetteki bir şeyleri kolaylaştırdığını fakat eğlence, sağlık gibi şeyleri satın alamayacağını hatırlattı.

Kaybettiği eşi için “Keşke daha fazla zamanımız olsaydı çünkü ne zaman biteceğini asla bilemezsiniz. Bunun sonsuza kadar süreceğini sanıyorsun ama sonra sürpriz oluyor.” diyerek herkesi duygulandırdı.

6. Yine bir adam gençken peşinden koşulan ihtiyacınız olandan daha fazla paranın, lüks arabaların, büyük evlerin aslında anlamsız olduğunu vurguladı.

Hayatta önemli olanın ilişkiler olduğunu belirten adam “Her şeyden çok ailenizle, arkadaşlarınızla ve kendinizle kaliteli ilişkiler kurun.” dedi.

5. Elbette pozitif düşünmenin öneminden bahsedenler de oldu.

Yarının bir hediye olduğunu, bu yüzden yarın için endişelenmediğini söyleyen kadın, eşinin de kendisi gibi pozitif bir insan olduğundan bahsetti. 40 yıl önce kaybettiği eşinden hala ilk günkü gibi aşkla bahseden kadın, doğru bir ilişkinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattı.

4. Her şeylerini satıp bir teknede yaşamaya başlayan çift de bir şeyleri garantiye almak için verilen çabanın aslında vakit kaybı olabileceğini hatırlattı.

3. Gençken asla yaşlanmayacağımızı düşündüğümüzü hatırlatan amcanın bu hatırlatması da kulaklara küpe oldu.

Birçok arkadaşını ve eşini kaybettiğini söyleyen adamın 'Bir yerlere gidiyorum ve bunu anlatacak kimsem olmuyor ki bu çok üzücü.' sözleri ilişlilerin ve arkadaşlıkların ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi.

2. 82 yaşındaki bir amcadan ise, geceleri başınızı yastığa rahat koyabilmek için her zaman dürüst olmak gerektiği tavsiyesi geldi

Ayrıca o da diğerleri gibi paranın önemsizliğini vurguladı. 'Ben gençken hayat tamamen ne olmak istediğimle ilgiliydi ve tamamen paraya dayanıyordu. Yaşlandıkça hayatın sadece senden ibaret olmadığını, hayatın çok hızlı akıp gittiğini anlamaya başlıyorsun.'

1. Belki de en önemli tavsiye: "Küçük şeyleri dert etme"

73 yaşındaki bir kadın da paranın ne kadar önemsiz olduğunu farkettiğini, önemli olanın sevgi, aile ve maddi olmayan şeyler olduğunu söyledi. 

Yakın zamanda babasını kaybeden kadın ve onu çok özleyen kadın kendi gençliğine verebileceği tavsiyenin ‘küçük şeyleri kafaya takmaması’ olacağını söyledi.

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

3 Jetin Gösteri Yaptığı Cinsiyet Açıklama Partisi Bugüne Kadar Yapılan Bütün Lüks Partileri Unutturacak

👇

Emekli Olan Müdürlerine "Hatıran Yeter" Şarkısıyla Veda Eden Minikler Öğretmenlerine Duygusal Anlar Yaşattı

👇

Yurt Dışında Bir Sosyal Medya Fenomeni Türk Bayrağını Gösterip Hangi Ülkenin Bayrağı Olduğunu Sordu

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
10.04.2024

Para herşeydir. Sağlık alamaz ama sağlık için en iyi hizmeti alırsın. Eğlencenin kralını yaşarsın. 60 lar 70ler dünyası değil gerçekçi olalım

10.04.2024

,👏👏👏

10.04.2024

Hepsi düzgün giyimli bakimli insanlar, bunlar para önemsiz vs diyor. Dünyada ölmek bile paraya bakiyo Cenaze islemleriydi mezar tasiydi. Parasi olana önemsiz demek kolay

11.04.2024

Belediye cenazeyi ücretsiz kaldırıyor kanka. Mezar yeri de veriyor ama şehrin dışında oluyor genelde. Garibanlar ortada kalmasın.

10.04.2024

Para önemli değil mi?? Yav şimdiye kadar kaç kişi önce yılışıp sonra bi şekilde konusunu açıp "ben zengin biri değilim, sıradan biriyim" dedikten sonra arkasını dönüp gitti, kimse kimseyi kandırmasın para herşeydir, cafcaflı bi arabaya sahip ve banka hesabı gülücükler saçan birinin gördüğü itibar ayrı, sıradan bi gelirle yaşayan birinin parasız diye görmediği itibar apayrıdır, hiç kimse kimin ne tür biri olduğuyla ilgilenmez ne kadar varlıklı olduğuyla ilgilenir, sonra da benim için paranın hiç önemi yok ben insan olanı arıyorum derler, klasik yeşilçamın Ertem Eğilmez filmi senaryosu işte, paran yoksa suratına bile bakmazlar

TÜM YORUMLARI OKU (13)