İlber Ortaylı’nın Programında Enes Batur Gibi YouTuber Olmak İstediğini Söyleyen Minik Sedef Sosyal Medyayı İkiye Böldü

Sedef'e cahil diyen de var, ailesine demediğini bırakmayan da...

Karşısındaki pek çok insanı cehaletle suçlayan ve bu açık sözlülüğü nedeniyle takdir toplayan İlber Ortaylı, YouTuber oldu ve Bi' Sorum Var! programında çocuklarla buluştu.

'Bu ülkenin çocuklarına güveniyorum ve onlarla birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Çocuklar hayatta onları en çok ilgilendiren soruları soracak ve cevaplarını birlikte arayacağız' diyerek yola çıktığı projede, İlber Ortaylı çocuk misafirlerine sorular soruyor ve onların akıllarındaki soru işaretlerini gideriyor.

İlber Hoca'dan yararlanmak için çok iyi bir kaynak olan bu program bugün bu videodaki kız çocuğu nedeniyle gündeme geldi.

'Hayvanlar neden uzun yaşamıyor?' sorusuna yanıt aranan bölümde Sedef, İlber Ortaylı'yla güzel güzel sohbet ediyor. Gayet normal bir çocuk olduğu her halinden belli olan, şarkılar söyleyen, oyun oynamak istediğinden bahseden Sedef büyüyünce ne olmak istediği sorusuna verdiği yanıtla hem İlber Ortaylı'yı hem de izleyen herkesi küçük bir şoka sokuyor.

Kısa kesitini gördüğümüz programda Sedef, büyüyünce YouTuber olmak istediğini söylüyor; Enes Batur gibi!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Programın bu kısa kesiti için hem Sedef'e, hem ailesine hem de günümüz ebeveynliğine dair yorumlar geldi.

twitter.com

İşte o paylaşımlar...

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz! 👇

Bu içerik de belki ilginizi çeker: 👇

Çocukları Teknolojiye Kaptırmayın! Tüm Yönleriyle Çocukların Ekran Kullanımı Nasıl Olmalı?

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.11.2020

küçükken şarkıcı olmak isteyen kitle youtuber olmak isteyen kız çocuğuna laf yapıyor hiç mi işiniz yok yaptığınız duyarı yesinler şu an teknoloji dünyasında yaşıyoruz gayet normal bir şey bak hele 'ben çocuğumun eline asla tablet vermeyeceğim.' dedi 6.saatini de telefon da yedikten sonra :DD

25.11.2020

Önemli olan ne olmak istediği değil. Gösterdiği örnek yanlış, ya işte youtubeda çok güzel yayınlar yapan birisi örnek alsa yine bir şey demeyeceğim. Örnek olarak bu gereksizi vermesi kötü.

25.11.2020

Bizde çocukken oyuncu, şarkıcı, manken vs. olmak istiyorduk. Şimdiki çocuklarda youtuber ya da ınfluencer, gamer olmak istemeleri gayet doğal bir durum. Bakın şöyle düşünün biz çocukken belki de kendi anne-babamıza garip gelen durumlar vardı ve anlamakta zorlanıyorlardı şuan bizlerde yeni nesil için o durumdayız. Onlar bu teknolojinin içine doğdular ve bundan geri kalmalarını beklemek aptallık olur.

25.11.2020

Geri kalmalarından ziyade bir çocuğun dünyası o ekran olacak kadar fırsat verilmemesini istiyoruz. Çağ artık teknoloji çağı. Çağa ayak uydurmak ondan kaçmaktan daha yararlı elbette ama sosyal medya bir çocuğa çok zararlı. Hele aile tarafından kontrol edilmediği zaman. Daha birkaç ay önce çocuğun teki sosyal medyadaki akımı denerken gözünden oldu. Biz bunu demeye çalışıyoruz işte. Evet çocuklar elbette sosyal medyada vakit geçirmeli ancak ciddi bir gözetim ve kısıtlı süre dahilinde. Çocuğun tek eğlencesinin sosyal medya olmasına izin verilmemeli. Sonucu demin verdiğim örnekler gibi çok can yakıcı olabiliyor maalesef.

Pasif Kullanıcı
25.11.2020

hayal et, tüm üniter 'sosyal medya fenomenlik' bölümü açıyor. tüm gençler oraya saldırıyor. artık eskisi gibi mühendislik öğretmenlik avukatlık kalmamış herkes sosyal medya fenomenlikte.. mezun olan influencer, YouTuber oluyor. tüm internet salak saçma videolar ve ful shoplu kızlarla dolu, kaydırmalı link paylasan gerzekler.. ülkede üretim-bilim kalmamış, estetik desen o biçim, komşu Ümmiye teyze bile dudağına silikon yaptırdı. Ofise bi giriyor herkes bi ağızdan 'hellloooo' diyor artık selam verme bile kalmadı. iki muhabbetten biri abi kanalıma abone ol veya neden beni takip etmiyorsun....

25.11.2020

harika bir paralel evren senaryosu dşskfjgs

TÜM YORUMLARI OKU (48)