İlber Ortaylı: 'Ne Suriyeli Ne Afgan Ülkede Risk Yaratmaz, Afganlar, Ziraat Sektöründe Katkı Sağlarlar'

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, son dönemlerin çokça tartışmalı konusu olan mülteci konusu hakkında konuştu. İlber Ortaylı, 'Afganlara ziraat sektöründe ihtiyaç var. Afganlar Türkiye'ye katkı sağlarlar' dedi.

İlber Ortaylı ayrıca "Taliban geliyormuş. Gelenler içinde Taliban ajanları olabilir. E polisimiz var, istihbaratımız var. Bana göre Suriyeliler ve Afganlar dini ve demografik açıdan risk yaratmaz. Gelir oturur. Önce kendi arasında evlenir, sonra elalemle evlenir, sonra gider" dedi.

"Buraya lazım ve Afganlar bunu dolduruyor. Afganlar çok çalışkandır bakma sen. Buldu mu çalışır, bulmadı mı da çalışır. Şimdi daha çok gelecekler. Türkiye'de Afganlara ihtiyaç var. Bu kadar açık. Git köylülere sor, ben hiç şikayet edeni görmedim"

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
07.09.2021

Her konuda dedeler bir şey söylüyor, gençleri dinleyen yok. Afgan'ı Suri'si bunlarla biz yaşıycaz bi ömür boyu, önce bize sormanız lazım. İlber dede mesela; bu saatten sonra en fazla kaç Afgan görebilir? Hala baş köşeden fikir beyan ediyor.

07.09.2021

Göçmenler hakkında olumlu açıklamalar yapanlara tek tek bakın, çoğunun onlarla zerre alakası yok, yaşadıkları semtte, girdikleri ortamlarda denk gelmezler, yanlarında çalıştırmazlar yani kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın kıvamındalar.

07.09.2021

İlber hoca cahil cahil konuşmuş

TÜM YORUMLARI OKU (25)