İlber Ortaylı, 'Hamile Kadın Sokağa Çıkmasın' Diyen Ömer Tuğrul İnançer’in Elini Öptü: 'Arkadaşlığa Binaen Yaptım'

'Hamile kadın sokağa çıkmasın' diyen Ömer Tuğrul İnançer'in elini öpen İlber Ortaylı tepki çekti.

İlber Ortaylı imza gününde kendisini ziyaret eden, Ömer Tuğrul İnançer'in elini öptü.

O görüntüler ise sosyal medyada büyük tepki çekti. O görüntülerde İnançer de aynı şekilde Ortaylı'nın elini öpüyor.

Görüntülerin tepki çekmesinin ardından ise İlber Ortaylı açıklama yaptı:

'Ben onun elini öpmüyorum. O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum. Bu çok eski bir İstanbul âdetidir, yobazlık değildir. Bunun İnançer'in şeyh olmasıyla ilgili alakası yok. Benim çok eski bir arkadaşımdır. Bu arkadaşlığa binaen yapılır. Biz okul arkadaşımız olan ablalara da böyle yaparız' 

Ömer Tuğrul İnançer en son "Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil" sözleriyle büyük tepki çekmişti.

İşte o görüntüler:

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.07.2019

Bence kadınların hamile kalmaları da uygun değil. Senin gibi kanı bozuk geni bozukların çoğalmasını sağlıyolar. Bigün diktatör olursam hepsini kısırlaştırırım. Bu dünyaya bi böcek kadar faydanız yok.

Pasif Kullanıcı
26.07.2019

Herkes arkadaşlarıyla aynı düşünüyor diye bir şey yok bence. Zaman oluyor ailemizle bile iki farklı uçta düşünüyoruz. Adamın sözleri yanlış, kesinlikle doğru bulmuyorum. Ama İlber Hoca’yla bu şekilde selamlaşması benim için “Bu konuda arkadaşıyla aynı düşünüyor” anlamına gelmiyor. Böyle değerli bir insanı böyle boş şekillerde değerlendirmemek gerek bence.

26.07.2019

Geçen sene İlber Ortaylı hakkındaki yorumum birkaç sofu ergen tarafından sabote edildiği için bu sefer biraz daha açıklayıcı olmaya çalışacağım. İlber Ortaylı mevcut bilgilerinin üzerine sempatikliğini kattığından dolayı seveni biraz daha geniş. ABD güdümlü İslamcıların bu adamı sevmesinin tek sebebi, az biraz Neo-Osmanlıcılara hitap eden sırt sıvazlayıcı -Vahdettin'in hain olmadığı vb- ama haliyle gerçeklerden uzak saçmalıklar ortaya atması. İlber Ortaylı'nın şu an kitaplığımda 17 tane kitabı mevcut. Bu kitaplarda öyle ahım şahım bilgiler olmadığı gibi kitapların 10-11 tanesinde kaynak yok! Tabi Yılmaz Özdil'in kitabına kaynak olmadığı gerekçesiyle saldıranların bundan da haberi yok! Ayrıca Ortaylı'nın kitaplarında birbirinin aynı cümlelere çok sık rastlanıyor.

26.07.2019

Peki bunun sebebi ne? Timaş Yayınları İlber Ortaylı'nın program ve röportajlarda söylediklerini kitap haline getirip, Ortaylı'nın bu abartılmış ününü çok güzel bir şekilde ticarete dökmüş. En başta İlber Ortaylı olmak üzere, Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu İslamcılar tarafından sömürüldüklerinin farkına varmalı. Bir konu ya birdir ya sıfır. Eleştirdiğiniz tahrifçilerin safında yer alanlar sizi kaynak olarak kullanıp bu ülkenin kurucu değerlerine saldırabiliyorsa bir tarafta sorun var demektir.

TÜM YORUMLARI OKU (16)