İlber Ortaylı'dan 'Evlilik İnsan Doğasına Aykırı mı?' Soruna Müthiş Yanıt!

Kafa TV'de Candaş Tolga Işık'ın sorular sorduğu ünlü tarihçi İlber Ortaylı, verdiği cevaplarla çok konuşuluyor.

Son olarak da Ortaylı, 'Evlilik insan doğasına aykırı mı?' sorusuna verdiği müthiş yanıtla sosyal medyada gündem oldu.

"Evlilik insan doğasına uygun" diyen Ortaylı şu ifadeleri kullandı: "İnsanların çoğu yalnız kalamaz. Hele Türkiye'de! Bu çok açık. Yalnız kalmak bir felakettir insanlar için. Hele boşanmaları öyle görürler. Çünkü hayatlarını kendilerince götürüp, çalışmaya alışmamışlar. Hiç değilse insanların bir kısmında bu yok. Onun için hemen evleniyorlar. Yalnız kalma korkusu var, mülkiyetin teminatı var. Bu küçümsenecek bir şey değil, çok büyük bir koruyuculuk. İktisadi tarafı var. Yani 'Ben evlilik dışı doğururum' denmez kazanın dışında. İnsanlar hakikaten teminatlı bir ana - baba istiyorlar."

"Evlenip üçüncü gün yalnız yaşamaya başlayan var. Ruhen o evde aynı çatının altında yalnız yaşayabilirsin. Tabii bunu kural haline getirmek çok zor. Her halükarda Türk milleti yalnız yaşama kültürüne sahip olmayan bir takım. Bütün Akdeniz gibi. Biz de çok fazlasıyla. O yüzden bireyler ya evlenir ya da evlendirilir." dedi.

"Bu çok önemli. Bir de ayrıca eski zamanda yalnız yaşamadan ileri gelen tehlikeler söz konusudur. Mesela size bir figür vereyim. Umumi harpten evvel bütün büyük ordularda yalnız yaşama söz konusuydu. Çünkü subayların terfi edene kadar zor bir hayatları olurdu. Nerede yaşar, nereye tayin olur, nasıl yaşar? Bunlar belli değildi. Dolayısıyla bunlar evlenmezler." ifadelerini kullandı.

Siz İlber Ortaylı'nın bu düşüncesine katılıyor musunuz?

İlber Ortaylı'nın açıklamalarını buradan dinleyebilirsiniz:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dans Videoları Çeken TikTok Fenomeni Azize Kaya Tesettüre Girdiğini Açıkladı!
Kime İnanacağız? Naci Görür ve Şener Üşümezsoy Arasında Yaşanan İstanbul Depremi Polemiği!

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
21.12.2023

Evliliğin insan hayatını uzattığı bilimsel bir gerçek. Hayatın bir düzene girmesi, yalnızlık hissinin olmaması..vs. insan ömrünü uzatıyor, dolayısıyla böyle bir şeyin insan doğasına aykırı olması düşünülemez. Ama tabiki de herşey de olduğu gibi evliliğin de doğru ve düzgün olanı için bu geçerli. İki tarafında birbirine dünyayı zehir ettiği, karşılıklı saygı, sevgi ve tahammülün olmadığı bir evliliğin de zararı olacaktır.

22.12.2023

allah allah geçen de bekarlar daha uzun yaşıyor diye haberler çıkmıştı. her kafadan bir ses çıkıyor. güvenilir şeyler değil.

21.12.2023

Katılmakla beraber yalnız olmanın ve yalnız yaşamanın çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum, sırf çoğalmak için de evlenilmez zaten. Velhasıl kelam evlenmeyin kardeşim 😁

21.12.2023

👏🏼👏🏼👏🏼

21.12.2023

Kahpe korkusu var hocam şerefsiz sevdalar yaşamaktansa şerefli bir yalnızlığı tercih ediyoruz böyle daha iyi huzurlu 👌👌

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ