İlber Ortaylı’dan 'Atatürk'e Saldırı' Yazısı: "Arkasında Etnik Nedenler Var"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Cumhuriyeti kuran Mareşalimiz Atatürk’e açıkça saldırı başlamıştır. Bunun bir ideoloji hatta yanlış tarih yorumuna bile dayandığına artık inanmıyorum. Arkasında etnik saikler vardır” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. İlber Ortaylı bugün Hürriyet'te yayımlanan yazısında son dönemde Atatürk'e artan saldırıları köşesine taşıdı.

Kaynak

Ortaylı yazısında, "Cumhuriyeti kuran Mareşalimiz Atatürk’e açıkça saldırı başlamıştır. Bunun bir ideoloji hatta yanlış tarih yorumuna bile dayandığına artık inanmıyorum. Arkasında etnik saikler vardır" ifadelerini kullandı.

Ortaylı yazısında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Bazı gruplar Türklerin generalleri, devlet adamları, tarihî yapılanmalarını hatta kültürlerini küçümseme eğilimindedir. Onların küçümsenmesiyle kendilerinin yüceltileceğini sanıyorlar. Gülünç bir durum."

"Atatürk, Türkiye için kurtuluştur. Zor bir dünya savaşından sonra asrın harp stratejisinin ve teknolojisinin en usta şekilde benimsenip tatbik edilmesi ve vatanın o sayede kurtulması demektir. "

'Tarihe mâl olmuş portrelerimizin, manevi şahsiyetlerine saldırı affedilemez.

Bu ciddi krizler çıkarır, vebali bunu çıkaranların boynuna.'

Ortaylı son olarak nikâh şahidi olduğu II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz’ın "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" açıklaması nedeniyle gündem olmuştu.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Şevki Yılmaz'ın 'Osmanlı'yı Süren Soysuzları Lanetliyorum' Sözlerine İlber Ortaylı'dan Dikkat Çeken Tepki
Şevki Yılmaz, Olay Yaratan Sözlerinin Arkasında Durdu! 'Soysuzlar' İfadesine Açıklık Getirdi

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
25.02.2024

Ne uzadı bu düğün mevzusu ya. Atatürkü lanetleyen adam hala Atatürkün kurduğu mecliste mebusluk yaptığı için mebus emekli maaşı alıyor. Varsa bir derdi önce ondan vazgeçsin. 40 yıl uğraşsa çıkaramayacağı tantanayı İlber Hoca sayesinde çıkardı. Sizde gündemde tutmayın artık şu ağız ishali herifi.

25.02.2024

Hakedene ağzının payını vereceksiniz, kibarlıktan, tevazudan anlamaz bunlar. Sonra böyle tepeye çıkıyorlar işte. Bin yıl da debelense kendi iç ezikliklerinin acısından, asla olamayacakları kadar önemli adamları yerdiğini zannederek bomboş konuşur ama mide bulandırırlar. Senin fikrinin ne önemi var cahil herif deyip kalkıp gidecektin yazı döşemeden evvel. Her doğru her yerde söylenmez devri bitti artık, her doğru her yerde söylenecek.

25.02.2024

Az önce Yılmaz Özdil’in bu konu hakkındaki yorumlarını dinledim. Gerçekten Osmanlı hanedanına mensup denebilecek son Osmanlı olduğunu söylediği Osman Ertuğrul ve eşiyle görüşmelerini anlattı. Atatürk’e olan büyük hayranlıklarına ve minnetlerine birerbir şahit olmuş, yıkık bir devletten tam bağımsız bir Türkiye oluşmasına önderlik ettiği için. Bu kendine ezberden Osmanlı diyen ama uzaktan yakından alakası olmayan oluşumları kimsenin kabul ettiği yok. Saltanat sürseydi padişah olacak adam hayranken, eşek bile emanet edilmeyecek zır cahiller kendini ne poh sanıyor diye tiye aldı. Hahahahha ne kadar doğru.

25.02.2024

SAYGIDEĞER KARDEŞLERİM ÖNÜNÜZDEKİ SEÇİMİ SIRF MAHALLİ SEÇİM OLARAK ALGILAMAYINIZ ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM LAİK DEMOKRATİK ATATÜRK CUMHURİYETİNİN VAR OLUP OLMAMASI OYLANACAKTIR EMEKLİ KARDEŞLERİM OYUNUZU KULLANIRKEN SIRF AKLUNIZA GEÇİM DERDİNİZ DEYİL AYNI ZAMANDA ÜLKEMİZİN EVLATLARIMIZIN TORUNLARINIZIN GELECEĞİNİ DE OYLAYACAĞIZ KENDİ ŞAHSİ ÇIKARLARIMIZ İÇİN EVLATLARINIZIN TORUNLARIMIZIN GELECEĞİNİ SATMAYALIM ATATÜRK VE LAİK CUMHURİYETE SALDIRILAR GİTTİKÇE ARTIYOR BUNLARIN BİLİNCİNDE OLARAK OYLARIMIZI KULLANALIM.

TÜM YORUMLARI OKU (24)