İlber Ortaylı, Arapları Analiz Etti, Türkiye'ye Uyarı Yaptı: "Taraf Olunmamalı"

Prof. Dr. Ortaylı, Ortadoğu'da yükselen tansiyon ile ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı. 

Ortaylı, 'Ortadoğu bir cehennemdir ve maalesef kazan yanımızda kaynıyor, katiyen taraflardan birine entegre olmamalıyız ama tedbir almalıyız' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İsrail'in saldırıları sonrası Ortadoğu'da yükselen tansiyona ilişkin Hürriyet'teki köşesinde oldukça dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

“Ortadoğu içinden çıkılmaz bir cehennemdir ve maalesef kazan yanımızda kaynıyor” diyen Ortaylı, "Katiyen taraflardan birine entegre olmamalıyız ama her anda ateşe düşmemek için gereken tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Arapların düzenli bir ordu veya diplomasiye sahip olmadığını vurgulayan Ortaylı şu ifadeleri kullandı: "Bugün Ortadoğu feci vaziyette ve Arapların düzenli devlet ve orduları yok. Diplomasileri son derece prensipsiz. Aklı başında hiçbir kimsenin tasvip etmeyeceği örgütler işleri yürütmeye kalktılar."

"Osmanlı çekildikten sonra bu memleketler rahat yüzü görmedi. Koca kıtanın haritası ABD’de oyun düzeniyle çiziliyor. "

"Doğu Akdeniz’de hâkimiyetimiz, Rusya ve İran’ın birlikte hareket etmesine karşı da tedbir almalıyız. Halep gibi önemli bir bölgeyi Türkiye’nin kontrol altında tutması gerekiyor. Bunun dışında Şam’da namaz kılmak gibi parlak fikirlerden (!) vazgeçmek gerekir, düşünmemek bile gerekir.”

Yazının tamamı için kaynak

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Gündem Olan 3. Dünya Savaşı Açıklaması!
ATM'ler Bile Değişti, Piyasada İlginç Tablo: Her Yer 200 TL Oldu!

Popüler İçerikler

Real Madrid Taraftarı İsyanda: Ancelotti Arda Güler'i Neden Oynatmıyor?
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
YORUMLAR
06.10.2024

İktidar arap sever politikası yüksek oy alan muhalefetin salak salak şeylerle ilgilenmesi ülkeyi felakete sürüklüyor. Bu felakette hep araplardan geliyor.

06.10.2024

Çok haklı. Devlet prensiplerinden uzak, terörist, gerilla, kurtarıcı örgüt gibi düşüncelerle kendilerini meşrulaştıramadıkları, daha çok Dünya gözünde terörist ilan edildikleri için güçlenemiyorlar. Atatürk bize nasıl bir yol çizmiş değerini bir defa daha anlamak için bu konuyu beyni olanların değerlendirmesi, olmayanların onları örnek almaları gerekir.

06.10.2024

Araplar'a boşuna -zamanında Filistinlilerin İsrail'e sattıkları gibi- parsel parsel vatanımızı satmadık savaşın Suriye sınırına kadar gelmesiyle İsrail bayrağında Dicle ve Fırat'ı temsil eden topraklarımızla vedalaşmamız gerekebilir. Millet kavramının yıllardır sistematik olarak içinin boşaltılmasının tesadüf olmadığının düşünüyorum. 90lı yıllardan beri çizilen haritalarda bir bildikleri vardı..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ