İlber Ortaylı: 'Arapça Ezana Geri Dönülmesi İçin Kanun Teklifini Demokrat Parti Değil, CHP Vermişti'

4 yıl önce gerçekleşen laikliğin Anayasaya girişinin 81. yıldönümü etkinliklerine katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın ''Türkçe ezandan tekrar Arapça ezana dönülmesi için kanun teklifini CHP vermişti' sözleri yeniden gündem oldu.

"Türkçe ezandan tekrar Arapça ezana dönülmesi için verilen kanun teklifi, Demokrat Parti’nin değil CHP’nindir. Öbürü onu devam ettirmiştir" diyen İlber Ortaylı sözlerinin devamında ise, "CHP’de karşı çıkanlar olduğu gibi DP’de de oldu. Kim DP’de karşı çıkan? Celâl Bayar" dedi.

İşte o anlar: 👇

İstanbul Barosu tarafından paylaşılan 'Laiklik' başlıklı o etkinliğin tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
10.03.2023

CHP'nin "halka" indiği dönemler. Aynı şekilde köy enstitülerinin kapatılması, tarikatlara sessiz kalınması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tekrar feodaliteye teslim edilmesine müsaade ederek "halkın" tabanına hitap etme konusunda ciddi atılımlar yapmıştır! Devrim denilen hareketi halka rağmen halk için yaparsınız. Halkla devrim yapmak diye bir şey yoktur. Vahim örnekleri o zaman da mevcut, günümüzde de.

Pasif Kullanıcı
10.03.2023

Halkla devrim yapmak diye bir şey vardır, Bknz:Fransız Devrimi, Bolşevik Devrimi. Halka rağmen halk için yapılan devrimler dikiş tutmamaya patlak vermeye mahkumdur

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ