İlahiyat Mezunu AFAD Müdürü İsmail Palakoğlu'nun Geçmişiyle İlgili Dikkat Çeken Detaylar

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından AFAD yöneticileri mercek altına alındı. O isimlerden biri de Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu oldu. Palakoğlu'nun aldığı eğitim ve geçmişindenki bazı detaylar dikkat çekti. Sosyal medyada ise Palakoğlu'nun AFAD'ın yetkili isimlerinden biri olması tepki çekti.

10 ilimizde yıkıcı etkisi olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem nedeniyle 3 gündür adeta karanlığı yaşıyoruz. Bir yanda 7 bin 108 vatandaşımızın acısını yaşarken diğer yandan da umutlarımızı yeşerten kurtuluş hikayelerine tanıklık ediyoruz.

Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları yeterli olmasa da yine de tüm hızıyla alanlarda olanlar enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Biliyorsunuz, depremzedeler ilk gün deprem bölgelerine uzman ekiplerin gelmemesi nedeniyle isyan etmişti.

Yakınlarının kurtarılmasını büyük bir endişeyle bekleyen vatandaşlar AFAD'ın da yetersiz olduğunu söylemişti.

Her felakette gözlerin aradığı AFAD da haliyle gündem oldu. AFAD başkanı Yunus Sezer'den Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdür Orhan Tatar'a kadar AFAD'ın yetkili isimleri mercek altına alındı.

O isimlerden biri de Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu oldu. Palakoğlu'nun eğitimi ve geçmişi ise dikkat çekti.

Peki Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu kimdir? Gelin hep birlikte ilginç detaylarıyla Palakoğlu'na bakalım:

1972 Kahramanmaraş'ta doğan Palakoğlu, 1990'da Afşin İmam Hatip Lisesi'nde ardından da aynı yıl başladığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitimini tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanındaki Yüksek Lisansını 1998’de tamamladı. Palakoğlu'nun afetlerle ilgili olabilecek bir eğitim almadığını görüyoruz.

Eğitiminin ardından da gelin iş hayatına göz atalım: Palakoğlu'na 2011 yılında Diyanet Vakfı kapılarını açtı. 2011'de Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı oldu ve 1 yıl sonra Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne atandı.

2017 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ve İcra Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 2016 yılında başladığı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Kurul Üyeliği halen devam ediyor.

Diyanet Vakfı'nın ardından Palakoğlu, 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliği görevine geldi. Bu görevin ardından da AFAD Başkan Yardımcısı olarak atandı. Şimdi ise Afetlere Müdahale Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Aynı zamanda AFAD Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı.

İlahiyat mezunu, Diyanet'te görev yapan Palakoğlu'nun bir de "Gönüller Sultanı Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi" isimli bir kitabı da bulunuyor.

Peki Palakoğlu'nun hakkında kitap yazdığı Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi kim?

Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. İlk dinî bilgileri Hamîd-i Velî Camii imamı olan babası Hasan Feyzi Efendi'den aldı. İlkokulu bitirdikten sonra özel hocalardan Arapça ve Farsça öğrendi. Küçük yaşlarda Nakşibendî-Hâlidî şeyhi Sivaslı İhrâmîzâde İsmâil Hakkı Efendi'ye (Toprak) intisap etti. Babasının ölümünden sonra (1945) onun görevli olduğu camide fahrî olarak imam-hatiplik yapmaya başladı. Sekiz yıl sonra resmen tayin edildiği bu görevi emekli oluncaya kadar sürdürdü (1987). Ayrıca marangozluk, ciltçilik, hakkâklıkla meşgul oldu. Şeyhinin ölümünden sonra onun halifesi sıfatıyla irşad faaliyetlerine başladı. Bu arada çeşitli dernekler kurarak öncelikle Darende'de cami, kütüphane, imam-hatip okulu, Kur'an kursu, lise, endüstri meslek lisesi ve ilâhiyat fakültesi gibi kurumların yapılmasına öncülük etti. 1986'da kendi adıyla anılan Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı'nı kurdu. Osman Hulûsi Efendi 14 Haziran 1990'da İstanbul'da vefat etti ve Darende'ye götürülerek Hamîd-i Velî Camii hazîresine defnedildi.

Hulûsi Efendi'nin tarikat silsilesi İhrâmîzâde İsmâil Hakkı, Hacı Ahmed Niksârî, Mustafa Hâkî Tokadî, Halil Hamdi Tokadî, Mustafa Çorumî, Yahya Dağıstânî, Abdullah Mekkî vasıtasıyla Nakşibendiyye-Hâlidiyye'nin kurucusu Hâlid el-Bağdâdî'ye ulaşır. Hacı Bayrâm-ı Velî'nin Somuncu Baba diye tanınan mürşidi Hamîd-i Velî'nin on ikinci kuşaktan torunu ve seyyid olduğu bizzat kendisi tarafından ifade edilmiştir (Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî, s. XII-XIII; krş. Akgündüz, s. 14-20, 128).

Gençliğinden beri edebiyatla meşgul olan Hulûsi Efendi, pek çok mutasavvıf şair gibi şiiri irşad hizmeti için bir vasıta olarak kabul etmiştir. Divân-ı Hulûsî-i Dârendevî adıyla basılan divanında (İstanbul 1986) daha çok klasik gazel tarzındaki manzumelerin yanında altmış kadar ilâhi, ayrıca koşma nazım şekli ve hece ölçüsüyle yazılmış manzumeler vardır. Gazellerinde Fuzûlî ve Niyâzî-i Mısrî'nin edası, hece ile yazılmış şiirlerinde ise Yûnus Emre'nin etkisi görülür. Osman Hulûsi Efendi'nin çeşitli mektupları vefatından sonra Mektûbât-ı Hulûsî-i Dârendevî adıyla bir araya getirilerek yayımlanmıştır (nşr. Mehmet Akkuş, Ankara 1996).

Kaynak: Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi

İsmail Palakoğlu'nun eğitimi ve kariyeri de gündem olunca sosyal medyada tepkiler yükseldi. Kullanıcılar "İlahiyat mezunu birinden AFAD yetkilisi olur mu?" sorusunu sordu.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Gelişmeleri canlı olarak bu içeriğimizden takip edebilirsiniz:

Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depreminin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Sonunda Patladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan Canlı Yayınlarda Sözünün Kesilmesine İsyan Etti!
Depremde Enkaz Altında Kalan Bir Vatandaşın Filmlere Konu Olacak Mucizevi Kurtuluşu

Popüler İçerikler

RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
YORUMLAR
08.02.2023

ben niye 2 üni bitirdim ki. önce imam-hatip ardından ilahiyat okusak istediğimiz yerde istediğimiz kademede rahat rahat yayılırmışız. o kalbinizde hissetmediğiniz ama ağzınızdan da düşürmediğiniz Allah'ım verecek belanızı.

09.02.2023

kafana sarik biraz sakal birazda din bilgin varsa imam hatipliler arkadaşın olsun tamam sende bir yere geçersin

Pasif Kullanıcı
08.02.2023

Maalesef dilimizde tüy bitti,20 yıldır söylüyoruz.Heryere imam hatip açtılar,imam hatip ilahiyat mezunlarını kendi kadrolaşmaları için basamak olarak kullandılar.Liyakatsizlik,adaletsizlik aldı başını gitti.O yüzden ekonomiden,insan haklarından tutun da afet yönetimine kadar her alanda geri gitti ülkemiz...

08.02.2023

sizin insalıgınızı tükereyim, kansız rant düskünü serefsizler, isi hakkına vereceksiniz hakkına. 2-3 dua etmeyi bilen adamı getirdikleri kuruma bak. 0 koordinasyon, insanlar donarak oluyor gocuk altında. ALOOO BİZİM KIZILAY DİYE BİR KURUMUMUZ VARDI, BOLGEYE GELEMEDİNİZ DAHA

TÜM YORUMLARI OKU (27)