İl İçi Öğretmen Atama Sonuçları: MEB Şehir İçi Öğretmen Tayinleri Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, bulundukları ilde 3 yıl görev süresini tamamlandığında il içi tayin için başvuruda bulunabiliyor. Her yıl yapılan il içi tayin atamaları için başvurular 8-14 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. İl içi tayin için tercihlerini yapan öğretmenler, sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. Peki, il içi öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB’in yayınladığı öğretmen atama takvimi…

İl İçi Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 yılı il isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için sonuçları 27 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacak.

İl içi atamaları olan ve görev yerleri değişen öğretmenler, 2 Ağustos itibariyle görevden ayrılma işlemlerini yapabilecek.

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi