İktidarın Kapanma ile Alakasız Alkol Yasağı Sonrası Muhalefet Liderlerinden SERT Açıklamalar!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma sürecine girerken, iktidarın alkol yasağı getirmesi sosyal medyadan, sanat dünyasına pek çok kişi tarafından eleştirildi. Bilim Kurulu üyeleri dahi alkol yasağının tedbirlerle bir ilgisi olmadığını dile getirdi. 

Peki iktidarın bu yaşam tarzına müdahale olarak nitelenen dayatması hakkında muhalefet ne dedi? Detaylara birlikte bakalım...

Alkol yasağının açıklanmasının ardından sosyal medyada büyük tepki yükseldi.

Tam Kapanmayla Birlikte Gelen Alkol Yasağı Vatandaşı Fena Halde Kızdırdı, Tepkiler Yükseldi

Yaşam tarzına ve kişisel özgürlüklere doğrudan müdahale olan bu yasak hakkında hukukçulardan da 'hukuka aykırı' yorumu geldi.

Türkiye'nin Gündemine Oturan Alkol Yasağına Hukukçular Ne Diyor?

Ünlüler de yasağa tepkilerini koydu.

Tam Kapanmayla Gelen Anlaşılmaz Alkol Yasağına Tepkisini Göstermekten Çekinmeyen Ünlüler

Sanatçılar ise şarkı sözleriyle alınan kararı eleştirdi.

İktidarın Despotik Alkol Yasağı Sonrası Sanatçılardan Şarkı Sözleriyle Tepki: 'İçerim Ben Bu Akşam?'

Öte yandan Bilim Kurulu üyeleri dahi yasağın 'Akılcı tarafı yok' dedi...

Bilim Kurulu Üyesi de Alkol Yasağına Tepki Gösterdi: 'Hiçbir Akılcı Tarafı Yok...'

Peki, muhalefet liderlerinden pek de sıradan olmayan bu uygulama için ne açıklamalar geldi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından söz konusu müdahale için herhangi bir açıklama yapmadı. Partilerinin grup toplantılarını gerçekleştiren liderler pek çok kişinin tepki gösterdiği kısıtlama konusunda sessiz kalmayı tercih etti...

'Ne dediler, ne yaptılar?' sorunun cevabı da haliyle 'Koca bir hiç...' oluyor...

Muhalefetin sessizliğine tepki gösteren bazı paylaşımlar ise şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
28.04.2021

bu konuda muhalefet yapamazlar. teknik olarak yapmaları lazım evet ama teorik olarak yapmamaları lazım. bunun zamanı şimdi değil. çünkü şimdi buna laf ederlerse akp hemen yine başlayacak alkolikler şunlar bunlar diye. chp nin kazanması için akp seçmenini alması lazım. akp seçmeni tamam ekonomiden rahatsız ama aşırı dinci oldukları için sırf bundan bile inat edip akpye oy verebilirler. bu da yine bi dönem akpye mahkum olmamız demek. bakın akp ilk gelirken alkolü yasaklarım, şeriatı getiririm hiç demedi. aksine bizim desteklediğimiz talepleri seçim vaadi yaptı. bakınız hayvan hakları yasası. seçin bu adamı bakın dolar nasıl düşecek cümlesi mesela. ama bunların birini yaptı mı, hayır! ülkeyi sattı, ekonomiyi batırdı, alkolü yasakladı. mantık aynı. chp şimdi susmalı, seçimi kazandığında ise hiç birine acımamalı. malesef etkin taktik bu şekilde.

28.04.2021

Sonuna kadar katılıyorum.. Muhalefet şuan tepki gösterse ters teper (sağ kesimde)

28.04.2021

Maksat pandemiyle mücadele değil. Sen daha anlamadın mı?

28.04.2021

Arkadaşlar yorumlarınızı ve onedio editörlerinin saçma içeriklerini görünce iktidarı takdir etmeden geçemiyorum. İki açıdan bakın şu yasağa. Birincisi nakit sıkıntısı olan şu dönemde hükümetin en büyük gelir kaynaklarından biri olan alkol satışına yasak geldi. 20 günlük alkol stoğu yapmak için kasa kasa içki alan arkadaşlarım var yani ciddi bi nakit akışı oldu. İkincisi şeriat söylemlerinin dönüp durduğu şu dönemde kan kaybeden iktidar seçmeninin ağzına bi parmak bal çaldı. Siz de burda muhalefet eleştirsin derdindesiniz. Sonra birileri çıksın alkol savunuyorsunuz primi kassın gittikçe kötüye giden oy yüzdesini toparlasın.

28.04.2021

Muhalefet çizgisini bozmasın istiyorsanız 100sene mevcut parti devam etsin diye kabullenin o zaman. Muhalefetin tam da ekonominin bu durumda olduğu bu zamanda küt diye alkol yasağı yasa teklifi verip diretmesi lazım. Vergiler bu haldeyken iktidarın kabul etme şansı yok zaten sonra da 3 kuruş vergi için alkol satışını yasaklamıyor diye feryat etmesi lazım hatta. Sıyrılın dar bakışınızdan.

TÜM YORUMLARI OKU (15)