''İktidardan Önce Açıklıyorum'' Diyen Gazeteci Fatih Portakal, Asgari Ücret İçin Rakam Verdi!

AK Parti'nin, asgari ücretin en az 17 bin TL olması gerektiği konusunda kulis yaptığı iddia edilirken, gazeteci Fatih Portakal'dan asgari ücrete ilişkin çok konuşulacak açıklamalar geldi. 

Asgari ücrete ilişkin tahminlerini yeniden duyuran Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Portakal, ''İktidardan önce açıklıyorum'' dedi ve asgari ücret için rakam verdi.

Bu ayın tek gündemi milyonların merakla beklediği asgari ücret oldu. Şu anda mevcut asgari ücret 11 bin 402 lira olarak uygulanırken, gündeme gelen rakamlar herkesi şaşırttı.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için tartışmalar alevlendi. Asgari Ücret tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı yapıldı ve toplantı sonrası Türk-İŞ, "Masaya herhangi bir rakam gelmedi" dedi. Bu açıklamaya isyan eden gazeteci Fatih Portakal, "Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz?" diye sordu.

Bununla kalmayan Fatih Portakal, Türk-İş'e sorduğu soruyu cevapladı. Portakal, "İşin gerçeği şu: İşveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor" iddiasında bulup yeni asgari ücreti açıkladı:

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Portakal, şunları yazdı: "Bugünün Türkiye'sinde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de 'kabul' diyecek. Nokta!. Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!."

AK Parti Kulislerinde Konuşulan Asgari Ücret Zammı: Son Rakam Belli Oldu!
Fatih Portakal'dan Asgari Ücret İddiası: "100 Lira Aşağı 100 Lira Yukarı"
Memur ve Emekliler Dikkat: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zam Oranını Açıkladı

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
19.12.2023

hayır adam haklı şu konuda ücret konusulmuyorsa ne yapıyorsunuz çayda çıra mi .......

19.12.2023

Eee dostlar alışverişte görsün neden toplanmasınlar 😅😅

19.12.2023

Bizim devlet adamları öylesine toplanmayı severler. 6'lı masa aylarca toplandılar da, aday kim olacak diye hiç konuşmadılar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ