Ancak çevresindeki buzlar yokmuş gibi hayal ettiğinizde, bir dizi büyük adadan oluşan dev bir takımada karşınıza çıkıyor.
Bilim insanları, kaya parçasının bu kadar kolay kıtadan ayrılarak yok olmadan uzaklara taşınmasına böyle açıklık getiriyor.
Ellsworth Dağları'ndaki bir buzuldan kopan buz parçası, yeşil ufak kaya parçasını alıyor, bulunduğu yerde bir buzul dağı üreten buz parçası, kaya parçasını açık deniz boyunca yüzerek binlerce kilometre uzağa götürüp bırakıyor. Yıllar sonra Expedition 379 gemisi onu gün yüzüne çıkarıyor.
Profesör Siddoway, 'Elimizdeki bulgular buz tabakalarının ne kadar hızlı yok olabileceği, aynı zamanda ne kadar kolaylıkla yeniden oluşabileceğini gösteriyor' diyor.
Siddoway'e göre günümüzün iklim değişikliği modellemeleri üzerinden bu bulgulara yaklaşırsak, yeni bir Pliyosen Çağı'na giriyor olduğumuz fikri çıkabilir.
Siddoway, 'Eğer küresel ısınma şimdiki hızla devam ederse, bu dönemde kalırız' diye konuşuyor.
Öte yandan kimse, Batı Antarktika Buz Örtüsü'nün yakın bir tarihte eriyerek yok olacağını düşünmüyor.
Bunun yanında bilim insanlarına göre eğer iklim değişikliği krizinin önüne geçemezsek, kıtadaki buz örtüsünü yok edecek koşulları da yaratmış olacağız.
Bilim gerçekten ilginç bir şey be. Bir taşı inceleyip onun nereden geldiğini, bir fosili inceleyip onun kaç bin yıl öncesine ait olduğunu, bir yıldızın parlaklığını inceleyip onun kaç ışık yılı uzakta olduğunu hatta yıldız veya gezegenin renginden hareketle içerisinde ne gibi madenlerin olduğunu anlayabiliyorlar. Gerçekten bu tarz şeyler bana oldukça garip geliyor