İkinci Vergi Paketinin Detayları Ortaya Çıktı: Bu Sefer Ev Sahipleri Üzülecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı ilk vergi paketi Meclis gündemine geldi. Pakette, yurt dışı çıkış harcı dahil bir çok ürüne zam yer almıştı. Bakanlığın hazırlığı ikinci vergi paketinin detayları da ortaya çıktı. İkinci eve sahip olan ev sahiplerine vergi yükseltilecek. Ayrıca kiraya verilmeyen evlerden de ekstra vergi alınacak.

Türkiye’de henüz birinci vergi paketinin şoku atlatılamamışken ikinci vergi paketi için de çalışmalar başladı.

Dünya Gazetesi’nden Ferit Parlak’ın haberine göre; ikinci vergi paketinde öncelik “gayrimenkul”ün vergilendirmesi olacak.

Kaynak

Konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üzerinden vergi alınması ve konutunu, alımdan sonraki 3 yıl içerisinde satanlardan 2 kat, 5 yıl içerisinde satanlardan 1 kat daha fazla vergi alınmasının ikinci vergi paketine dahil edilmesi kesinleşti.

Ayrıca, ikinci ve daha fazla evi olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak adlandırılan 600 bin boş konuttan “ek emlak vergisi” talep edilecek.

Devlete ait 230 bin lojmanda da yeni kira düzenlemesi yapılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yeni Vergi Paketi Kapıda: Yurt Dışı Çıkış Harcına Zam
Fatih Altaylı Gurbetçilerin Vergi Ödemesi Hakkında Sert Sözler Söyledi
Alışverişte Yeni Dönem: Fiş Almayana da Ceza Kesilecek!

Popüler İçerikler

Hazal Kaya, “Neden Orada Oturmuyorum?” Diye Hesap Soran Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Fena Laf Soktu
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
YORUMLAR
19.07.2024

Ne güzel dünya be! Parayı ye ve yedir. Sonra para kalmayınca bin milletin sırtına. Yav vallahi oy verenlerin evladı olsa hükmet, çoktan evlatlıktan reddetmişlerdi.

kardeş kimse evini kiraya vermek zorunda değil. kazanırken birlikte mi kazandın? ister kiraya verir isterse çürümeye bırakır. boş ev vergisi diye birşey vergi değil haraçtır

19.07.2024

Bir gün de çıkın şu fabrikayı açıyoruz şu desteği vereceğiz vatandaşa diye beceriksizler !!! Devlet kimdir?? Biziz biz ! Halk !! Siz bize çalışan yöneticiler!!! Kendinizi patron bizi işçi görmekten vaz geçin. Gına geldi basiretsizliklerinizden ! Eşekmiyiz biz sürekli ülkeyi biz taşıyoruz sırtımızda beceriksizler !

TÜM YORUMLARI OKU (14)