İkinci Testini Başarıyla Geçti: SpaceX'in Yeni Roketi Starhopper 150 Metreye Kadar Çıktı

Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX uzay taşımacılığı şirketi, gelecekte Ay’a ve Mars’a gönderilecek roketler üzerinde çalışıyor. Bu roketlerden biri olan Starhopper’ın testi dün başarıyla gerçekleştirildi.

DHA'nın aktardığı habere göre, test uçuşu, ABD’nin Teksas eyaletinde gerçekleştirildi. Daha önceki denemede 18 metre yüksekliğe çıkabilen Starhopper, bu sefer yerden 150 metre yüksekliğe çıktı.

Roket yere başarılı bir şekilde iniş yaptı📹

Starhopper roketi, şirketin gelecekte Ay’a ve Mars’a göndereceği Starship’in ilk test örneği olması açısından çok önemle bir yere sahip.

SpaceX, Starhopper’dan aldığı verilere göre Starship roketinin üretimini şekillendirecek.

Musk sosyal medya hesabından testin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sosyal medya hesabından ekibini kutlayan Musk, “Tebrikler SpaceX ekibi! Bir gün Starship de Mars’ın kızıl kumlarına böyle iniş yapacak” dedi.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
30.08.2019

Bizde hala Türkiye'de oruç tutarken duş aldım makatıma su kaçtı orucum bozulur mu diyen tiplerle yaşıyoruz sayın Elon Bey. Lütfen gerçekleri açıklayın uyansın bu tipler demek isterdim ama açıklasanız allahüekber diyen ( %90ı müslümanlardan oluşan ) bir terörist tarafından suikaste uğrarsınız mazallah. Siz güzel ülkelerinizde bilimle ilimle gelişmeye devam edin . Coğrafya kaderdir.

Pasif Kullanıcı
29.08.2019

Walla Eloncum seni çok severim sayarım, hatta gel köpeem ol desen hemen reddetmem, bir düşünürüm. Lakin herşeye el atarken şu atmosferdeki karbon miktarını azaltma konusunda bir girişimde bulunmaman pek manidar. Elektrikli arabalar, güneş paneli görevi gören kiremitler falan tamam ama kurtarmayacak gibi işte. Önce bir bizim gezegeni yaşanılır hale getireydik de sonra marsa gidip orayı terraform edeydik olmaz mıydı? Böyle giderse marsa koloni falan kuramadan nalları dikecek insanlık.

30.08.2019

Adamın insanlıktan umudu olsa belki...

TÜM YORUMLARI OKU (4)