İkinci Şans Verdiğiniz İlişkinizde Daha Mutlu Olmak İçin Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Romantik ilişkilerinizde birçok sebepten dolayı aranız açılabiliyor. Sevgilinizle ciddi küslükler yaşayıp dargınlıklar yaşayabiliyorsunuz. İkili ilişkilerde güven zedeleyici, kalp kırıcı ya da sizi herhangi bir şekilde üzebilen davranışlardan sonra bu kişilerle olan ilişkinize devam edip etmeme konusunda kararsız kalabilirsiniz. Bu kişiyi hayatınızdan çıkarmalı mı yoksa ikinci bir şansı daha mı vermelisiniz? Sevgilinize ikinci bir şans vermek ve bu sefer her şey mükemmel bir şekilde yürüsün istiyorsanız, daha iyi ve sağlıklı bir ilişki inşa etmek için bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

1. İkinci bir şansı vermeyi gerçekten istiyor musunuz?

İlişkinize neden yeniden başlamak istediğinizi gözden geçirin. Elbette şüpheleriniz, korkularınız olacaktır ama bu ilişkinin yürümesini istiyorsanız ve gerçekten ikinci bir şansı vermek istiyorsanız bazı şeylerden vazgeçmeyi göze almanız gerekebilir.

2. Mutlu bir ilişki için aranızdaki iletişimi güçlendirmelisiniz.

Bir ilişkinin sağlıklı yürüyebilmesi için güçlü iletişimle birlikte sağlam bir bağ kurulması gerekiyor. İlk denemenizde bir şeyler yolunda gitmediğine göre iletişimde bir eksiklik yaşamış olabilirsiniz. Parterinizin bakış açısını anlamak, zor zamanlarında yanında olmanız ve koşulsuz sevginizi gösterebilmek romantik ilişkilerde sağlıklı iletişim kurabilmenin temelini oluşturuyor. İyi bir dinleyici olun, duygularınızı ve sorunlarınızı açıkça söylemekten çekinmeyin, sevgilinize şefkat ve anlayışla yaklaşın.

3. Tekrara düşmeyin, eski hatalarınızdan ders çıkarın.

İlişkide bilmeden veya bilerek yanlışlar yapılabilir. Bunun sonucunda ise kayıplar ve başarısızlıklar söz konusu olabilir. Geçmişte yaptığınız hataları incelemek ve sorgulamak sizin bakış açınızı geliştirecektir. İkinci bir şansı verdiğiniz ilişkinizde eski yanlışları ve hataları yapmayın, ilişkiyi kötü etkileyen davranışlardan olabildiğince kaçın.

4. Çözülmemiş sorunlara odaklanırsanız daha sağlıklı bir ilişkiniz olabilir.

İlişkinizin ilk aşamasında bitmiş olmasının altında ciddi çözülememiş sorunlar  yatabilir. İlişkilerde çiftlerin en büyük hatası, var olan problemleri görmezden gelmeleridir. Böyle yaparlarsa, o problem hiç olmamış gibi yaşayacaklarını düşünürler. Oysa gerçek öyle değildir. Önceki ilişkinizde olan çözülemeyen sorunları partnerinizle karşılıklı konuşarak çözmelisiniz. Eğer bu sorunları çözüme kavuşturmazsanız yine benzer problemler yaşayabilirsiniz.

5. İlişkinizde sınırlarınızı yeniden, net bir şekilde belirleyin.

Sınır, ilişkide bizi, kontrol edilmekten, manipüle edilmekten, suistimal edilmekten ve sömürülmekten koruyan limitlerdir. Kendi duygu ve düşüncelerimizi diğerlerininkinden ayırmamızı ve hissettiklerimizin, düşündüklerimizin ve yaptıklarımızın sorumluluğunu almamızı sağlar. Çizilen sınırlar beklentileri düzenler. İlişkiniz adına vazgeçtiğiniz şeyleri hatırlayın ve net bir şekilde sınır koymaktan kaçınmayın. Birbirinizin seçimlerine saygı duymalısınız ve her konuda şeffaf olmalısınız.

6. Geçmişin gölgesinden kurtulun ve önünüze bakın.

İlişkinize ikinci bir şans vermiş olmanız her şeyi geride bıraktığınız ve unuttuğunuz anlamına gelmiyor. Geçmişte yaşadığınız tartışmaları, problemleri ve yapılan her yanlışı tekrar tekrar gündeme getirmeyin, getirilmesine izin vermeyin. Eski konuları açmak ve yangına körükle gitmek yerine mevcut durumunuzu değerlendirin ve şu anda sadece o durum özelinde neler yapabileceğinizi belirleyin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Eşiniz Eğer Stresli Bir Gün Geçiriyorsa Mutlaka Yapmanız Gereken Etkili Yöntemler!
Sevgilinizle Tartışırken Kavgayı Harlamak İçin Kullanabileceğiniz 20 Kalıp
En Güzel Aşk Sözleri: Aşkınızı Kelimelere Dökeceğiniz Sevgiliye Kısa, Uzun, Romantik, Anlamlı Aşk Sözleri

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
18.03.2023

Geçmişin gölgesinden kurtulmaktır çok zor. İnsanın ister istemez aklına geliyor ve bu ilişkiye en çok zarar veren şey bence:(

18.03.2023

İkinci şansı vermeyin insanlar değişmez o sebep ne ise ya daha dikkatli olacak yakalanmayacak yada daha fenasını yapacaktır başka yolu yok ikinci şansı verenler finalde üzülen pişman olan yine siz olursunuz benden sölemesi…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ