İkinci Kez Anneliği Tadan Seda Bakan'ın Dünden Bugüne Kariyer Yolculuğunu Mercek Altına Alıyoruz

Güzeller güzeli Seda Bakan, uzun süredir ekranlarda boy gösteren başarılı isimlerden biri. İkinci çocuğunu kucağına alan Bakan, sempatik tavırları, başarılı oyunculuğu ve özel yaşamı ile sık sık gündemde. Durum böyle olunca pek çok insan da Bakan'ın daha önce hangi yapımlarda rol aldığını araştırıyor. Gelin, güzel oyuncunun hayat verdiği rollere geçmişine bir göz atalım!

Seda Bakan'ın merak uyandıran hayatı.

Seda Bakan, 1985 yılında Kocaeli'nde dünya gelir. Hem anne hem baba tarafından göçmen olan güzel oyuncu, TÜRVAK Sinema - TV Eğitim Merkezinde aldığı eğitim sonrasında sektöre giriş yapar. Ardından da kısa süre içinde sektörün aranan isimlerinden biri hâline gelir. Peki, ünlü ismin bugüne kadar boy gösterdiği yapımlardan birkaçına göz atmaya ne dersiniz?

"Sana Mecburum" dizisi ile ekranlara "Merhaba." der.

2007 yılında yayımlanan dizide Seda Bakan, şarkıcı Doğuş ile başrol oynadı. Dizide ünlü popstar Sertan'ın kariyerindeki düşüşü toparlama noktasında yaptığı çalışmalar sonucunda yolu Leyla ile kesişir. Leyla karakterini de çiçeği burnunda oyuncu Seda Bakan canlandırır. Bu diziden sonra Bakan'ın ekranlarda daha çok görmeye başladığımız da bir gerçek.

Bakan'ın "Gerekirse saçımı kazıtırım." dediği yapım; Makber!

Devrim Nas ile başrol paylaşan Seda Bakan, Makber isimli dizide lösemili bir kıza hayat verdi. 2009 yılında ekranlarda yayınlanan dizi, o dönemlerde bir hayli ilgi gördü. Böylece Bakan'ın yükselişi de kaçınılmaz oldu.

Yeteneksiz Sizsiniz Türkiye'de jürilik yaptığını bilmeyen yok!

2009 yılında yayın hayatına başlayan Yetenek Sizsiniz Türkiye, pek çok ünlü isme jüri koltuğunda yer verdi. Seda Bakan da bu isimlerden biri. Yarışmadaki sempatik tavırları ile milyonları kendine hayran bırakan Bakan, gönüllerde taht kurmayı da başardı.

Bakan'ın Behzat Ç'deki Eda rolünü hatırlayanlar el kaldırsın.

2010 yılında ekranlarda âdeta fırtınalar estiren Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi dizisi, yayın hayatı boyunca pek çok ünlü isme ev sahipliği yaptı. Seda Bakan da bu ünlü isimler arasında. Yapımda hayat verdiği Eda karakteri, Bakan için âdeta bir dönüm noktası oldu. Buradaki rolünden sonra kendisine proje teklifleri yağdı. Zaten yükselişi de bu durumu kanıtlar nitelikte.

Kardeş Payı'nın Feyza'sını unutmak ne mümkün?

Seda Bakan, Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi dizisinde elde ettiği popülerliği Kardeş Payı ile zirveye taşıdı. Dizide canlandırdığı Feyza karakterinin komik tavırları ve sevecen hareketleri, seyirciden tam not almayı başardı. Dizinin bitişinden uzun süre geçmesine rağmen hâlâ Feyza karakterinin pek çok repliği akıllarda.

Bana Sevmeyi Anlat dizisi ile bambaşka bir karaktere büründü.

2016 yılında Fox'ta yayınlanan Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Kadir Doğulu ve Mustafa Üstündağ ile başrolü paylaştı güzel oyuncu. Canlandırdığı Leyla karakteriyle de beğeni kazandı. Ancak bu yapım sadece 22 bölüm sürdü. Dizi, yayınlandığı dönem pek çok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyordu.

Bakan, Mucize Doktor dizisinde de boy gösterdi.

2019 yılında Fox'ta yayınlanan Mucize Doktor dizisi de Seda Bakan'ın rol aldığı yapımlar arasında. Diziye sonradan dâhil olan güzel oyuncu, buradaki karakteri ile de seyirciden tam not almayı başardı. Canlandırdığı doktor Ferda karakteri ile büyük küçük herkesi kendine hayran bıraktı.

Yeni dizisi Zeytin Ağacı da yine fazlasıyla rağbet görüyor.

Netflix'te seyirci ile buluşan Zeytin Ağacı dizisi, Bakan'ın rol aldığı son yeni projesi. Dizide yaptığı direk dansı ile âdeta gündemin ortasına oturdu Seda Bakan. Tuba Büyüküstün ve Murat Boz gibi isimlerin yer aldığı yapımda canlandırdığı Leyla karakteri ile yine oyunculuk konusundaki başarısını da ispatladı. Bakalım güzel oyuncunun sonraki dizi projesi ne olacak?

Seda Bakan, beyaz perdede de sıklıkla boy gösteriyor!

Ünlü oyuncu Seda Bakan, dizi ve reklam projeleri ile olduğu kadar sinema yapımlarıyla da dikkat çekiyor. Ses getiren sinema projelerinin bir kısmını; Öldür Beni Sevgilim, Arif V 216, Zaman Makinesi 1973, Umut, Karakomik Filmler 2: Emanet şeklinde sıralayabiliriz. Hayat verdiği her karakter ile akıllara kazınan güzel oyuncuyu daha uzun süre ekranlarda göreceğiz gibi duruyor.

Evliliğe Giden Yolda Her Şey Mübah: Demet Özdemir, Oğuzhan Koç'un Eski Sevgilisiyle Yakın Arkadaşmış
Sizce Estetiği Var mı? Aleyna Tilki'nin Yetenek Sizsiniz'den Sonraki Değişim Süreci
Doktor Mucizesi! Yeniden Nikâh Masasına Oturan Petek Dinçöz'ün Dünden Bugüne Şoke Eden Değişimi

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
11.09.2022

Adanalı dizisinde yer alması unutulmuş.

15.09.2022

kayınvalidesiyle tanıştım bu kızın ankarada allahım gelinim de gelinim o kadar seviyor ki hiç bu kadar gelinini seven kayınvalide görmemiştim 🤣🤣🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ