İkinci El Ayakkabı Satan Mehmet Amca ve Kedisi Osman'ın İçinizi Isıtacak Hikayesi

İkinci el ayakkabı Mehmet Yavuz ve kedisi Osman'a kazanç kapısı oldu.

Zamanında hali vakti yerindeyken bir şekilde iflas eden Mehmet Yavuz, şimdi Bursa'da bir alt geçitte bir dükkanda, insanların verdiği ya da çöpten bulduğu ayakkabıları onarıp, onları satarak, kendisinin ve 10 sene önce bir kazadan kurtardığı kedisinin hayatını idame ettirmeye çalışıyor.

Bursa'da, galericilik yaparken 10 yıl önce iflas eden 72 yaşındaki Mehmet Yavuz, ucuza temin ettiği ikinci el ayakkabıları onarıp satarak geçimini sağlıyor.

İkinci el ayakkabı tamiri ile kendisine ve kedisi Osman'a bakıyor.

Demirtaşpaşa Metro İstasyonu yakınındaki bir alt geçitte açtığı dükkanda, çöpten topladığı ve vatandaşlardan aldığı ayakkabıları tamir eden Mehmet Yavuz, kendi yaptığı küçük teneke sobada ısınmaya çalışıyor.

Yaşlı adamın en yakın dostu ise 10 yıl önce trafik kazası geçiren ve onu iyileştirdikten sonra yanından hiç ayırmadığı kedisi Osman...

Ekşi sözlük'ün devreye girmesi...

Ekşi sözlük yazarlarından bika, Facebook'da gördüğü bu haberi, hemen sözlükte bir başlık açarak tüm siteye duyuruyor ve yardım kampanyası başlatılmasını öneriyor.

Kampanya kısa bir süre içerisinde duyuluyor ve yardımlar gelmeye başlıyor...

Bu durumu bika şu şekilde anlatıyor;

Öncelikle belirtmek isterim ki; 'ne güzel insanlarsınız ulan!!!' Mehmet Amca ile ilgili aldığım mesajın haddi hesabi yok. Hayatında ne oranda bir değişikliğe ön ayak olabiliriz şimdiden bilmek güç ama bildiğim bir şey varsa bu kış onun için geçtiğimiz kıştan daha kolay olacak. Osman için de. Ayrıca Osman'ı yerim lan o ne güzel kedi!!!

İlerleyen zamanlarda ise Osman için mama yardımı, Mehmet Amca'ya ayakkabı yardımı ve muhabbet için yanına gidenler olmuş. Daha detaylı bilgi ve yapılanlar için;

https://eksisozluk.com/bursada-ikinci-el-ayakkabi-satan-mehmet-amca--4992662?p=1

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!