İkinci El Araç ve Gayrimenkul Satışı Yapanlar Dikkat: Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

İkinci el araç ve gayrimenkul satışına dair yeni düzenlemeler sonunda netleşti. Düzenlemelere ilişkin alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu doğrultuda kurallara uymayanlar 100 bin liraya kadar ceza alabilecek...

İkinci el araç ve gayrimenkul satışı hakkında yapılan yeni düzenleme ve alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu doğrultuda ilan siteleri üzerinden satış yaparken kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar kullananlar para cezasına çarptırılacak.

İlan siteleri alınan kararlar ve uygulanacak kurallara uygun bir şekilde ilan denetimi yapmaktan sorumlu.

Kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan açılması engellenecek. 

Kişiler; kendisi, eşi ya da bir veya ikinci dereceden akrabalarına ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkul için yalnızca yetki belgesi alarak satış ilanına çıkabilecek.

Bu kurala aykırı her ilan için 10 bin ile 100 bin TL arasında ceza uygulaması gerçekleştirilecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklik 2 ay sonra yürürlüğe girecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklama:

'Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlenmesi ve bu konuda çokça artan şikayetlerin bildirilmesi üzerine, söz konusu etik dışı ve yanlış uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
30.08.2023

Şu 3-5 bin liralık hurdalar 200 bine çıktı onu kim düzeltecek önce bunu söyleyin, ikinci el araç satanlar kimliğini gizlemeyecekmiş de, eşinin dostunun üstüne kayıtlı araçlar bilmem ne olacakmış da resmi gazetede bilmem ne yayılanmış da zart zurt, osuruktan teyyare selam söyle o yare, vatandaşın rahatı için gece gündüz uğraşıyormuş pozu veriyorlar bide

30.08.2023

sıfır araç yok. fiyatların şişme sebebi siteler değil araç fiyatının 2 katı ödenen vergiler.

31.08.2023

VW'den bir arkadaşla konuştum geçen gün. Sıfır araç var ama alıcı çok olduğu için çok hızlı bitiyor dedi. Geçen ay sadece bizim şubede 200'ün üstünde sıfır araç sattık dedi. Bir başka VW şubesine gittim ellerinde araç mevcuttu ve açıklanan fiyatın altında veriyorlardı. Audi şubesine gittim elimizdeki tüm araçlar opsiyonlu, eğer kredisi çıkmayan birisi olursa onun yerine size haber verebiliriz dediler. Nissan'a gittim yine ellerinde yeterince araç vardı. Yani sıfır araç var. Talep çok olduğu için elde kalmıyor. Talep neden çok? Çünkü her geçen gün alması daha da zorlaşıyor. Ben 1 ay önce aldım, şimdi almak istesem 80 bin fazla vermem gerekiyordu. Yüksek enfilasyonun derdini o kadar çok çekiyoruz ki aracın 2 katı vergi ödemeye üzülmeye sıra gelmiyor bile :)

30.08.2023

En buyuk hirsiz devlet,oda hukmunu yitirmeye basladi...

TÜM YORUMLARI OKU (12)