İkinci El Araba Alırken Mutlaka Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Şeyler

İkinci el araba satın almayı düşünenler buraya! Araba alırken mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken şeyleri sizin için listeledik. İyi okumalar!

Aracı kimden aldığınızı bilin!

www.724ihale.com

Satın alacağınız aracın bugüne kadarki ruhsat sahipliklerini görmenizi sağlayan oldukça kullanışlı bir hizmet mevcut: DETAY boşluk (PLAKA) yazıp 5664'e kısa mesaj atarak aracın ruhsat sahiplik yılı, kaç yıldır son kullanıcıda olduğu gibi detayları öğrenebilirsiniz. Aracın kısa zamanda devredilmemiş olması, ruhsat sahipliğinin kısa sürmüş olmaması ve çok sık el değiştirmemiş olması, önemli sayılabilecek kriterlerden birkaçı.

'Gizli maliyet'leri gözardı etmeyin!

Araç satın alırken, ilanda görülen fiyat dışında masrafların da çıkabileceğini gözardı etmeyin. Çeşitli bakımlar, araç sigortası, yağ değişimi gibi harcamaları hesaba katmanız isabetli olur.

Gerçekçi olun!

www.generali.com.tr

İşin uzmanları, aylık kazancınızın %20'sinden fazlasını araç ödemelerine harcamanızı önermiyor. Araç ödemeleri için belirleyeceğiniz fiyat aralığı, gelirinizle kıyaslandığında gerçekçi bir meblağ olmalı. Unutmayın; parasını ödeyebiliyor olmanız, yaptığınız tercihin doğru olduğu anlamına gelmez!

Ekspertizi ihmal etmeyin!

Teknik cihazlar ve ekipmanlarla otomobillerin detaylı bir biçimde incelenmesi ve rapor tutulması anlamına gelen 'ekspertiz', ikinci el araç alışverişlerinde gözardı edilmemesi gereken işlemlerden biri. Yapılan incelemenin sonucunda alıcıya detaylı bir 'ekspertiz raporu' sunuluyor ve bu rapor sayesinde alıcı araçtaki hasarları sağlıklı bir şekilde öğrenebiliyor.

Motor kontrolü de çok önemli!

Ekspertiz işlemlerinin yapıldığı kurumlarda yaptırabileceğiniz basit bir işlemle araçtaki yağ ve egzoz kaçaklarını tespit edebilir, aracın darbeye maruz kalıp kalmadığını, ön takımının ne kadar sağlam olduğunu öğrenebilirsiniz.

Kilometre durumunu da mutlaka kontrol edin!

www.724ihale.com

Satın almayı düşündüğünüz aracın ne kadar kullanıldığı, ikinci el piyasasında araçların maddi değerleri üzerinde belirleyici bir etken. Arabanın bakımları düzenli yapıldıysa ve temiz kullanıldıysa kilometre sayacındaki sayının yüksek olması o kadar da önemli olmayabilir; ancak bu konuda yapılabilecek hileli uygulamalara ve yalan beyanlara karşı tedbirli olmakta da fayda var.

Resmi kayıtların kontrol edilmesi şart!

Noter işlemlerini başlatmadan önce araç üzerinde herhangi bir vergi veya haciz borcu bulunmadığından emin olmanız gerekiyor. Satın almayı düşündüğünüz aracın TPC ve MTV gibi her türlü borcunu, ruhsat sahibinin E-Devlet şifresi ile giriş yapacağınız İnternet Vergi Dairesi sisteminden sorgulayabilirsiniz.

Sigortayı yenilemeyi unutmayın!

Eğer satın aldığınız araç sigortalı değilse, işlemleri bir an önce başlatmanızı tavsiye ederiz. Trafik ve kasko sigortası sayesinde poliçe kapsamında olan her türlü tatsız duruma karşı önlem alabilir, aracınızı güvenle kullanabilirsiniz.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
17.08.2021

Pİyasanın anasını ağlattılar amk kıçı kırık 10tllik tofaş olmuş 70tl alın bir tarafına sokun o araçları olamaz böyle bir ülke amk yedi sülalemize geçiriyorlar resmen...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ