İkinci el araba alırken sıkça karşılaşılan ağır hasarlı araçlar alınır mı, nelere dikkat etmek gerekli? İşte ağır hasarlı araçlarla ilgili soru ve cevaplar!
İkinci el araba alırken sıkça karşılaşılan ağır hasarlı araçlar alınır mı, nelere dikkat etmek gerekli? İşte ağır hasarlı araçlarla ilgili soru ve cevaplar!
YouTube Tarcanlar'ı izleyip ikinci el araç konusunda hiçbir şey bilmediğimi öğrendim. Bu arada ekspertiz hizmetlerine de güvenim kalmadı. Galericiler kızgın, ekspertizler kızgın bu adamlara. Emniyet kemerine direnç atılması, tamirli airbag'in havalandırma kapağından çıkarak yolcuyu yaralaması, aynı renk ve model de 2 aracın ikiye bölünerek tek araç yapılması gibi milyon tane saçmalık. Bunu yapan adamlar insan canı ile oynadığının farkında değil. O nedenle neyse parası üç kuruş fazla verin işini en düzgün yapan yerlere ekspertiz yaptırın. Üç beş bin az öderim diye de canınızdan olmayın, kazasız belasız olanı bulun.
Aracımı 2017 de ağır hasar kayıtlı olarak aldım. O zamanki resimleri hala mevcut. 5664'te 26 bin lira hasar kaydı vardı aracın ve daha 17 bin km'de idi. Yine de gittim eksper yaptırdım. Hiç boyası olmayan arabanın sadece kaputuna boya attırdım, ses yapan klima kompresörünü değiştirdim ve yamuk olan sağ amortisörü değiştirdim. Şu anda 65 bin de ve henüz ne motorda ne de yürüründe bir ses ya da aksilik yok. Bakımdan bakıma tamirciyi görüyor araç.. Bu sebeple ağır hasar kayıtlı araçlara kesin çok kötüdür bu gözü ile bakmıyorum.. En başından adam gibi baktırıldığında sıkıntı çıkarmayan ve piyasasına göre hayli ucuz araç bulmak mümkün.
Arkadaşlar bilgisi olan varsa bir sey sormak istiyorum. Agir hasar kaydi olan fakat hasar tl orani cok dusuk araclar var bunlar nasil oluyor. 60.000 liralik arac 4.000 tl hasar kaydi var ama agir hasar olarak islenmis. Neden bu kadar az rakam agir hasar kaydina giriyor. Veya 2 kapi boyanmis tramerde tl bedeli yok ama agir hasar kayitli oluyor. Yani bakinca %70 hasar durumu yok aracta.