İkinci Dünya Savaşı Avrupa, Pasifik, Atlantik, Hint Okyanusu, Güneydoğu Asya, Çin, Japonya, Orta Doğu, Akdeniz, Kuzey Afrika, Afrika Boynuzu, Orta Afrika, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika'da gerçekleşmiştir.
Avrupa cephesi, Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesinden Almanya'nın teslim olmasına kadar süren bir cephe bölgesidir. Bu bölge içerisinde ayrıca iki cephe daha açılmıştır. Aynı zamanda Akdeniz ve Orta Doğu cepheleri de açılmıştır.
Pasifik bölgesinde ki savaş ise Pasifik Okyanusu ve adaları, Çin ve Güneydoğu Asya'yı kapsar. Burada açılan cephelerde Çin- Japon savaşının etkisi olduğu düşünülmektedir. Japonya burada birçok ülkeye saldırmış, daha sonra Pearl Harbor saldırı gerçekleştirmiştir. Bu savaş Pasifik Savaşı olarak da bilinir.
Atlantik bölgesinde ki savaşlar ise tarihin en uzun deniz savaşları olarak bilinir. Avrupa bölgesinde ki savaşlardan hemen sonra burada da başlamıştır. Almanya'nın yenilmesi ile son bulmuştur. Denizaltı savaşlarından dolayı her iki tarafta birçok kayıp vermiştir. Hint Okyanusu Dünya Savaşları'ndan önce oldukça önemli ticaret yollarından biriydi. Mihver devletler, Müttefik devletlerin yaptığı ticareti kesmek için denizaltılar ile saldırılar gerçekleşmiştir. Akdeniz bölgesinde Balkan cephesi olarak Yunanistan ve Yugoslavya'da savaşılmıştır. Bu bölgede İtalya cephesi, Kuzey Afrika cepheleri açılmıştır.
Kafkas İslam Ordusu'nun 2.Dünya Savaşı ile ne alakası var?