I. Dünya Savaşı sonunda imzalanan Versailles Barış Antlaşması, kaybeden pek çok devletin üzerinde ağır etkiler bıraktı. Bu antlaşma özellikle Almanya devletini çok etkiledi. Ekonomik olarak oldukça kötüleşti, gücünü kaybetmeye başladı. Pek çok Avrupalı devlet sömürgeleri olan topraklarını kaybetmeye de başladı. Ancak İkinci Dünya Savaşı'nın altta yatan temel sebebi ise Adolf Hitler'in yayılımcı politikası oldu.
1923 yılında Adolf Hitler, Almanya'yı devirmek için bir darbeye girişti. Ancak bu girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.1933 yılında ise Adolf Hitler iktidara yükselerek Almanya Şansölyesi oldu ve tekrar eski silah gücüne kavuşmaya başladı. Almanya'nın bu gücü Fransa'yı, Birleşik Krallığı ve İtalya'yı oldukça endişelendirdi. Adolf Hitler'i engellemek için birçok antlaşma imzalandı. Savaş başlayana kadar çeşitli olaylar yaşandı. İtalya'nın Etiyopya işgali, İspanya'da iç isyanlar, Japonya'nın Çin'i işgal etmesi ve Japonya- Sovyet Rusya arasında bir dizi olay yaşandı.
1938 yılında Almanya'nın Avusturya'yı ilhak etmesi, Avrupa ülkelerinden az bir tepki aldı. Bunun üzerine Adolf Hitler, Çekoslovakya'yı da zorlamaya başladı. Avrupalı devletler, Almanya'nın başka bir yeri de ilhak etmemesi durumunda Çekoslovakya'nın bir kısmının verilebileceği söyleyerek antlaşmayı imzaladı. Fransa ve Birleşik Krallık Polonya ile birlik olunca, Almanya'da İtalya ile Çelik Paktı antlaşması yaptı. Bunun üzerine Almanya, Polonya ve Birleşik Krallığı kuşatma yapmak ile suçladı. Aynı zamanda Polonya ile yaptığı saldırganlık paktını iptal etti. 1939 yılında Almanya sahte bir operasyon bahanesi ile Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattı.