Ona göre ateistler de yaşamın anlamını, teknolojiye yükleme eğilimi gösteriyor ve adeta teknolojiye tapınma durumu söz konusu.
Tartaglia, pek çok liderin teknolojik ilerlemeyi, bunun sonuçlarının halk tarafından istenip istenmediğine bakılmaksızın ilerlemesi gereken bir güç olarak algıladığını söylüyor.
'Teknoloji çok kötü yönlere gidebilir' diyen filozof, 'İşte bu yüzden nihilizm zahmete değer görünüyor' ifadelerini kullanıyor.
Bunun yanı sıra Tartaglia'ya göre nihilizm, dindarlığın ve sekülerizmin aşırılıklarının karşılanabileceği bir ortak zemin sunduğunu öne sürüyor.
'Yaşam ortak zemindir' diyen Tartaglia, sözlerini şöyle sürdürüyor:
'Nihilistseniz, hiçbir şeyin hayatın ötesine geçtiğini düşünmezsiniz. Bir tarafta köktenciler, diğer tarafta anti-dindar tugay… Nihilizmle hepimiz birbirimizi anlayabiliriz değil mi? Hepimiz yaşamda anlaşabiliriz.'
evet de sorun hayatın anlamının olmaması değil, bunun nasıl aşılacağı. hepimiz, farkında olalım ya da olmayalım, hayata ilişkin bir anlam peşinde koşuyoruz, onu anlamdırmaya çalışıyoruz; bu ister dindarlaşıp kafa kesmek olsun, ister insanların hayatlarına dokunmak, onları iyileştirmek üzerine olsun. bu tutum, pek azımız için, nihilizm henüz ulaşılmamış (varoluşsal, anlamsal sıkıntıya düşmemiş kişiler için) bir şey. pek çoğumuz için ulaşıldıktan sonra gerisin geri dönülmeye çalışılan (kendini zorla bir şeylere verme) olarak ortaya çıkıyor. sorun da burada başlıyor. bu bağlamda sorunun nihilizm olduğunu söylemek güç, sorun onun nasıl aşılacağı.
Ben de uzun zamandır aynı görüşteyim. Tanrı, ölümden sonra hayat, cennet cehennem gibi kavramları çıkardığımızda yaşadığımız tüm hayat anlamsızlaşıyor. İster dünyaya hükmeden, ister çok zengin, ister çok fakir bir hayatın olsun, öldükten sonra bilincin olmadığı hiçliğe gideceğimiz için hayattayken yaptıklarımızın bir anlamı kalmıyor. Hani öldükten sonra şunu diyemiyorsun; öldüm ama çok güzel bir hayatım oldu, ya da; ulan çok kötü, çok rezil acınası bir hayatım oldu. Sonsuz gibi görünen ve milyarlarca yıldır var olan evren bile bir gün ölecekken, insan hayatı evrene kıyasla bir ateşin kıvılcımı kadar kısa ve anlamsız kalıyor. Kısacası nihilistler haklı.
İNSANLAR UYKUDADIRLAR, ÖLDÜKLERİ VAKİT UYANIRLAR! HZ MUHAMMED