İki Ülke ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’nda Olduklarını Haberlerden Öğrenmiş!

Suudi Arabistan’ın kurduğu ve 34 ülkenin yer aldığı söylenen ‘Teröre karşı İslam İttifakı’ içinde adı geçen Lübnan ve Pakistan, ittifakta yer almadıklarını açıkladı.

The Express Tribune gazetesinin haberine göre, Pakistan hükümetinin Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyona dahil olduğundan haberi olmadığı belirtildi. Gazeteye konuşan bir Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, koalisyona dahil olduklarını haberlerden öğrendiklerini söyleyerek, Suudi Arabistan'daki elçilerinden detayları öğrenmesini istediklerini kaydetti.

Pakistan Dışişleri Sekreteri Aziz Çaduri de, koalisyona dahil edildikleri haberlerini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Pakistan yetkilileri, daha önce de Birleşmiş Milletler destekli olmayan askeri ittifakların parçası olmayacaklarını vurgulayarak, Yemen’e düzenlenen operasyonlarda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda yer almayacağını duyurmuştu.

Lübnan'ın haberi bile yokmuş...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Türkiye 'Teröre Karşı İslam İttifakı'na Dahil Oldu

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan, 34 İslam ülkesinden oluşan yeni bir askeri ittifakın kurulduğunu açıklamıştı.

Suudi devlet ajansı SPA'da yayımlanan ortak açıklamada, Suudi Arabistan liderliğinde kurulan koalisyonun 'terörizmle' mücadele edeceği ve bu amaçla ortak operasyonlar düzenleyeceği belirtilmişti. 

Sputnik

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"