İki Konkordato Daha: Ünlü Kebap Zinciri Kaşıbeyaz ve Ankara'nın En Büyük Hafriyatçısı

Ayakkabı sektöründen gelen konkordato başvurularının ardından farklı sektörlerde faaliyet gösteren bazı önemli şirketler de konkordato haberleriyle gündeme geldi. Restoran zinciri Kaşıbeyaz ve 20 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Hasoğulları Hafriyat, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu...

Son dönemde TL'nin dolar ve euroya karşı ciddi bir değer kaybı yaşaması neticesinde, farklı sektörlerden birçok firma 'konkordato başvurusu' ile gündeme gelmişti

İflas anlaşması anlamına gelen konkordato kelimesi, borçlarını ödeyemeyen batık şirketlerin alacaklılar ile yaptığı yapılandırma sürecini kapsıyor.

Hotiç, Yeşil Kundura ve Beta Ayakkabı'nın konkordato başvurularının ardından gözler ayakkabı sektörüne çevrilmişti 👇

Domino Etkisi: 3 Büyük Markanın Konkordato İlan Ettiği Ayakkabı Sektörü İflasa mı Gidiyor?

Bu hafta içinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalardan da benzer haberler gelmeye devam etti.

İstanbul'da 45 yıldır faaliyet gösteren kebap zinciri Kaşıbeyaz, Bakırköy Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 5 şubesi bulunan restoran zinciri Kaşıbeyaz, konkordato başvurusunda ekonomide yaşanan kötü gidişat gerekçe gösterildi.

Kaşıbeyaz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Kaşıbeyaz, yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili olarak, 'Son zamanlarda dünyada meydana gelen sosyal ve ticaret savaşları ile iç talepler azalmış, girdi maliyetleri çok yükselmiş, kurumsal bir yapı içerisinde gelir-gider dengesizliği dayanılmaz hale gelmiş, banka kredi vadeleri geriye çekilmiş, Türkiye üzerindeki ekonomik spekülasyonlar oluşmuş, en önemlisi de finansal maliyetler son derece artmış ve artık karşılanamaz hale gelmiştir.' ifadelerini kullandı.

Bir konkordato haberi de inşaat sektöründen geldi: Ankara hafriyat piyasasının %70'ini elinde tutan Hasoğulları Hafriyat, konkordato talep etti.

DHA'nın haberine göre, inşaat sektöründe 20 yıldır faaliyet gösteren Hasoğulları Hafriyat, bu talebinde 'imalat girdilerinin fiyatlarının dövize endeksli olması nedeni ile aşırı derecede yükselmesinin maliyeti artırması, rakip firmaların rekabetleri nedeni ile hizmet fiyatlarının düşmesi, bankaların kredi oranlarının yükselmesi ve kredi verme işlemlerini zorlaştırmasını' gerekçe gösterdi.

Konkordato ilan eden şirketlerin sayısı 100'ü geçti, hukukçular endişeli.

12 Şubat 2018'de yasaklanan iflas erteleme yerine uygulanan konkordato uygulaması ile şirketler borçlarına karşı kendilerini güvence altına alıyorlar. Buna karşın çalışanların güvencesi ise tartışma konusu oldu.

BirGün'den Ekin Akyaz'ın haberine göre, konkordato ilan eden şirketlerin sayısı 100'ü geçti. Hukukçular, şirketlerin bankalara olan borçlarının da bu kapsamda yer almasından ötürü bankacılık sektörünün de bu durumdan negatif etkilenmesinin olası olduğunu ifade ediyor.

Yakın Zamanda 13 Büyük Şirketin İlan Ettiği Konkordato Nedir? Neden Yapılır?

Popüler İçerikler

Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
YORUMLAR
28.09.2018

Kriz mriz yok... Sadece ülke batıyor...

28.09.2018

ülke batmaz sadece kötü günler geçirir

Pasif Kullanıcı
29.09.2018

Yok canım ekonomi çok iyi bunlar hep spekülasyon .Bak reisimize nasıl dimdik.Dünyaya meydan okuyor. Durdurulamaz güç Türkiye . Avrupa Abd kıskanıyor . Dış mihrakların oyunu hep . Hedef 2023. Ülkeyi kapatıp insanları açlıkdan kırıp gideceğiz Rabbim izin verirse.

28.09.2018

bu ismi bulmak için baya uğraşmışlar sanırım. " konkordato "

TÜM YORUMLARI OKU (16)