İki Kıtalı İstanbul'un Avrupa Yakasında Yaşamanın 13 Avantajı

İstanbul öyle bir şehir ki hem Avrupa'da hem de Anadolu'da. İki bölümünde kendine özgü güzel yanları var, avantajları var, zorlukları var. Bugün Avrupa Yakası'nı hazırladık. İşte karşınızda Avrupa Yakası'nın avantajları.

1. Eğlenmek için dışarı çıktığınızda gidilecek yer alternatifi "Avrupa Yakası"nda daha fazladır. Böylelikle bir şeyler içmek için belirli birkaç ilçeye bağlı kalmaktansa seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

2. Hareketi sevenler için "Avrupa Yakası" çok daha güzel bir yer. Anadolu Yakası'nın yanında Avrupa Yakası fazla hareketli gelebilir. Harekete alışık olanlar için Anadolu Yakası biraz sıkıcı olabilir.

Bu hareketten rahatsız olanlar Anadolu Yakasını huzurlu olarak değerlendirecektir.

3. Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve nicesi derken Avrupa Yakası diğer bölgelere göre çok daha tarihi. Avrupa Yakası'nda yaşamak, tarihle de iç içe yaşamak demek.

4. İstanbul büyümeden önce sur içinde yaşadığını düşünülürse Avrupa Yakası'ndaki yerleşim çok daha eskidir. Yıllardır yaşam olan bir yerde yaşamak isteyenler için bulunmaz bir mücevher burası.

5. İstanbul'da iş yerlerinin yoğunlaştığı yer olan Avrupa Yakası, bu tarafta yaşayanlar için genellikle iş yeriylede aynı kıtada yaşıyor demek. En azından köprü trafiği gibi dertleri olmaz.

6. Avrupa Yakası doğuya baktığı için, doğan güneşin ışınlarını en verimli şekilde alır. Böylelikle hem sabah güneşinden faydalanır hem de aksam üstü oluşan o yakıcı güneşten de kurtulur.

7. Toplu taşıma imkanları Avrupa Yakası'nda çok daha gelişmiş durumda. Bu kıtada yaşayanlar gidecekleri yerler çok daha fazla alternatifle ulaşabiliyorlar.

8. Avrupa Yakas'ında gösteri sahneler, konser alanları, performans sahneleri daha fazla. İzlemek istediğiniz bir oyunun Avrupa Kıtası'nda yakalama ihtimaliniz hep çok daha yüksektir.

9. Avrupa Yakası'nda alışveriş imkanı çok daha fazla. Anadolu Yakası da son zamanlarda bu konuda biraz atak yapsada yetişmesi biraz zor olacak.

10. Avrupa Kıtası'nda yaşamak zor olsa da bu zorluk insanı dinç tutar. Öyle birkaç trafiğe yenilmez buranın insanı. Güçlüdür.

11. Oldu da yarın birgün taşınmanız gerekti. Avrupa Kıtası'nda sattığınız 2+1 dairenizle başka bir şehirde rahat bir ev sahibi olabilisiniz.

Avrupa Yakası sizi yolcu ederken de mutlu eder yani.

12. Sabiha Gökçen Havaalanı dışında büyük ulaşım terminalleri Avrupa Yakası'nda. Bu kıtada yaşayanlar yola çıkmadan bir de kıta değiştirmek zorunda kalmıyorlar.

Atatürk Havaalanı, Esenler Otobüs Terminali, yeni yapılan 3. Havaalanı hep Avrupa Yakasında.

13. Kısacası eğer hareketliliğine alışırsanız ve kıymetini bilirseniz Avrupa Yakası dünyanın en güzel yerleri arasında.

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
24.02.2017

Ne avrupa yakası ne asya yakası istanbulda yaşamak zulümdür arkadaşlar.

25.02.2017

Yaşamaya gelmeyiz zaten de tarihi eserleri görmek isterdim ölmeden önce. Suriyeliler kadar cesaretim yok, kaybolurum diye korkuyorum.

24.02.2017

Anadolu yakamın gözünü seveyim. En son ne zaman karşıya geçtiğimi unuttum🤔

Pasif Kullanıcı
24.02.2017

İstanbul'un sevdiğim hiçbir yeri yok.

TÜM YORUMLARI OKU (11)