İki Kiloluk Yapay Kalbi Bir Yıl Çantasında Taşıdı: Yedi Yaşındaki Tuğra Acil Kalp Bekliyor

Yapay kalp cihazı ile yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür solunum sıkıntısı ve akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle acil organ nakli bekliyor. Bir yıldır yaşama yapay kalp desteği ile tutunan Tuğra yaşadığı sorunlar nedeniyle hastaneye kaldırılarak uyutuldu. 

Doktorlar kalp naklinin kesinlikle gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, uygun kalbin bulunması durumunda naklin hemen yapılabileceğini açıkladı.

Kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve 4 açık kalp ameliyatı geçiren Tuğra'ya 11 Mart 2016'da yapay kalp takıldı

Yapay kalbin takılmasının ardından geçen sürede bir kalp bulamayan Tuğra son bir ayda 19 kiloya kadar düştü.

'Joe Dalton' adını verdiği iki kiloluk kalbinde çantasında taşıyor

Anne Çiğdem Dizyörür 'herkesin organ nakline ihtiyacı olabileceğini belirterek şöyle diyor:

'Birden ateşi çıktı. Akciğerlerinde enfeksiyon ve ödem olmuş. Hastaneye yatırdık, hemen yoğun bakıma aldılar. Kalbi zaten çok güçsüzdü, görevini yerine getiremiyordu, şimdi akciğeri de görevini yapmıyor. Kalp nakli bekliyoruz.'

Profesör Doktor Tutar: 'Yaşaması için kalp nakli şart'

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar da doğumsal kalp hastalığı bulunan Tuğra'nın akciğer enfeksiyonu nedeniyle durumunun kötüleştiğini, yüksek ateş ve solunum yetmezliğinin olduğunu ifade etti.

Tutar, 'Mekanik olarak solunum desteği sağlıyoruz. Acil kalp bulunduğu anda hemen nakil yapılacak. Tabii kan grubunun da uyması gerekiyor. Yapay kalp kalıcı bir çözüm değil, Tuğra'nın yaşaması için kalp nakli şart.' diye konuştu.

Ekşi Sözlük'te minik Tuğra için başlık açıldı

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
12.02.2017

Türk milleti yardımseverdir, merhametlidir, eli açıktır ama bu konuda yine "din"i kendine set yapıyor. Organlarınızı bağışlayın, endişelenmeyin Diyanet de caizdir diyor, bir sakıncası yok. Vücudunuz mezarda çürüyüp gidecek, börtü böcek yiyecek. Empati yapın, hepimiz bir gün bu duruma düşebiliriz ve bu çocuk bizim yakınımız da olabilirdi.

Tuğrayı o küçük çantasıyla aylar önce haberlerde görmüşdüm.Hayatın yükünü o ufacık bedeniyle,ufacık yaşıyla taşıyor.Ben bile gördüğüm zaman ölesim geliyor kalbimi vermek için.Beyin ölümü gerçekleşen hasta yakınları hiçmi izlemiyor böyle haberleri?Toprağın altında çürümesine neden olduğunuz organlar başkalarına hayat vere bilir.Bundan daha büyük mutluluk yoktur bence.Bir çocuğu hayata döndüre bilmek.Tek ümidim kısa zamanda o kalbin bulunması.Tuğra yaşasın,oynasın,koşsun,başarılı bir insan olsun.

12.02.2017

MaşaAllah çok da tatlı imiş. İçimden bir seyler koptu her fotografinda. Umarim en kisa zamanda kalp bulunur ve sagligina kavusur :(

13.02.2017

ve hala gülebiliyor :)

TÜM YORUMLARI OKU (9)