İki Haftadır Haber Alınamıyordu: Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli'nin Öldüğü Açıklandı

Tanzanya Devlet Başkanı Yardımcısı Samia Suluhu Hassan, 2 haftadır nerede olduğu bilinmeyen Devlet Başkanı John Magufuli'nin öldüğünü açıkladı.

Tanzanya Devlet Başkan Yardımcısı Hassan, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, 'Cesur liderimizi kaybettik' dedi.

Hassan, Magufuli'nin kalp rahatsızlığı nedeniyle 6 Mart'tan bu yana Darüsselam'daki bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Ülkede, Magufuli için 14 günlük ulusal yas ilan edildi.

61 yaşındaki lider, Ekim 2020'de yapılan seçimleri kazanarak ikinci kez devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Koronavirüse yakaladığı iddia edilmişti

Tanzanya'da muhalefet dün, yaklaşık 2 haftadır görülmeyen ve koronavirüse yakalandığı ileri sürülen Magufuli'nin sağlık durumuyla ilgili bir an önce açıklama yapılması çağrısında bulunmuştu. 

Kovid-19'u küçümseyerek önlem almayan Tanzanyalı liderin ayrıca 10 Mart'ta Kenya'da virüs tedavisi gördüğü de iddia edilmişti.

Kovid-19'a karşı halka buhar tedavisi ve meyve yemeyi öneren Magufuli, katıldığı etkinliklerde maske takmıyordu. 

Tanzanya'da şubatta Devlet Başkanlığı Başsekreteri John Kijazi açıklanmayan bir nedenden, Zanzibar Başkan Yardımcısı Seif Sharif Hamad da Kovid-19'dan hayatını kaybetmişti.

Magufuli geçtiğimiz yıl "koronavirüsü dua ile yendik" açıklaması yapmıştı👇

Verileri Açıklamayan Tanzanya Devlet Başkanı: 'Koronavirüsü Dua ile Yendik'

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
18.03.2021

Tanzanya'da yaşıyorum. Adam hakikaten virüsü yok saydı. 2 haftada 11 politikacı covid yüzünden öldü. Delegeler toplantısına maskeyle gelen iki kadını toplantıdan kovdular. Sokakta, markette maske takan kimse yok halen. Ben dahil tanıdığım herkes güney Afrika mutantı atlattı. Atlatamayan öldü. Aşırı ölüm olan bölgede. Taziye anonsları yasaklandı. Internetten 100$ ödüyorsunuz online covid negatif raporu veriyorlar, hastaneye bile gitmiyorsunuz. O test ile yurt dışı Seyehat edilebiliyor. Başkanın öldüğünü sosyal medyadan söyleyen 4 kişi tutuklandı daha iki gün oldu.

18.03.2021

hocam kolay gelsin hayatı en zor modda yaşıyorsun ne iş yapıyorsunuz acaba orada

17.03.2021

Demek ki dolar yükselecek.

18.03.2021

Bende Tanzanya da yaşıyorum ve burda ki durumlardan bi hayli haberdarım, bilindiği üzere burada hiç bir tedbir ve önlem malumunuz olduğu üzere yok, en bilindik ve gözlemlemesi kolay olan devlet başkanı magufili madem virüs ten dolayı öldü şimdiye kadar bu virüs Allah için söyleyin neredeydi? Ve yine şu akıllardan çıkmamalı ki ülkemizde ve diğer ülkelerin iddiası bu virüsün gözümüze soka soka soka soka soka gerek reklamlarnla gerek devlet yönetimince gerek sağlık kuruluşlarında ve haberler de çok aşırı hassas ve hızla yayıldığını anlattığını unutmamak lazım.

TÜM YORUMLARI OKU (5)