İki Farklı Kameradan TBMM: Süleyman Soylu, Meclis'te Konuşurken, HDP'li Vekiller 'Hiçbir Canı Unutmadık' Diyerek Protesto Ettiler

Cumartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında HDP'li vekiller ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerilim yaşandı.

HDP milletvekilleri, işkence gördüklerini iddia edenlerin fotoğraflarını gösterip, sıra kapaklarına vurarak Soylu’yu protesto etti.

Soylu ise HDP’lilere, ‘Haysiyetsizler’ dedi.

Mecliste Süleyman Soylu konuşması sırasında HDP’li milletvekilleri, işkenceye maruz kaldığı iddia edilen insanların fotoğrafları ile sıra kapaklarına vurarak bakanı protesto etti.

Soylu,  HDP’lilere “PKK’nın haber ajansından çocuk kandırıp gibi yaptığınız düzmece haberler bize sökmez. Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler. Bu çocukların hesabını vereceksiniz” dedi.

Kaynak: Tele1

İşte Soylu ile HDP'li vekiller arasında yaşanan o gerginlik anları ve iki farklı kamera görüntüsü:

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.12.2020

selahattin demirtaş çıktı seni başkan yaptırmayacağız dedi sonra kürt meselesini çözmeye geldim kefen giydik filan diyenler milliyetçileri ülkücüleri yanında tutmak için kürtleri terörist olarak göstermeye başladı. muhaliflerin sesini kısmak için pkkyi öne sürdü yok yardım yapıyorlar ondan kayyum atadık vs. türk insanına da düşman lazım zaten. kimi gösterdilerse düşman bellediler.

Akp'nin iki yüzlülüğüne katılıyorum. Akp ne kadar algı operasyonu yapıyorsa. Sen de yapıyorsun. Kürtleri terörist görmüyoruz. Eğer tüm Kürtleri terörist olarak görseydik. Diyarbakır Sur'da ev ev, sokak sokak mayın döşeyen pkklıları def etmek için yüzlerce şehit vermez. Rusya'nın Çeçenistan'da, İsrail'in Filistin'de, Abd'nin Irak'ta yaptığını yapar. Uçakları kaldırır. Diyarbakır'da taş taş üstünde baş baş üstünde bırakmazdık. Sırf Kürt vatandaşlarımız zarar görmesin diye yüzlerce şehit verdik. Sur operasyonunda. Hiçbir zaman kahrolsun Kürtler denilmedi. Kahrolsun Pkk denildi. Akp de Hdp/Pkk da Kürtlerle bu ülkedeki diğer insanların arasını açamayacaksınız.

13.12.2020

Şimdi Kahraman soylu diye etrafta havlayan köpekler olacak.Millete gitti deyip de açlıktan karısınaa çocuğuna yemek götüremeyen babaların intiharları da saçma sapan operasyonlar yüzünden onca giden şehitlerin ruhları da sizin o leş ruhlarınızı öldürsün.HEPİNİZ AYNI BOKSUNUZ.SIÇAN GÖTLER FARKLI OLSA NOLACAK!! HEPİNİZ AYNI BOKSUNUZ!!

14.12.2020

Halen anlamıyorsunuz değil mi ? Nefret söylemleri ve ayrımcılık ile hiçbir yere varamayız. AKP her daim ülkemizi gergin tutuyor. Çünkü huzurlu ve mutlu bir toplum AKP'nin işine gelmiyor. Seçmen kitlesine ters. Benim askerime kurşun sıkan yok edilsin ama tutup da 3 milyon oy almış bir partiye haşere gibidir itlaf edilmesi lazım denemez. Bu ne demek ya. Bu nasıl bir üslup. Neyi amaçlıyor ? Türk'üm hem de yedi düvel Amasyalıyım. Ama Kürt milletine yapılanlara üzülüyorum. Sosyal medyada bile nasıl bir linç yiyorlar belli değil. Sadece Kürt oldukları için. Huzurlu, mutlu ve geleceğe umutla bakan bir devlet olmak istiyorsak bu toplumsal dayanışmadan geçer. Tek yumruk olmamız şart. Ama bununla alakalı adımlar atılmıyor tam tersine şiddetli söylemler ile daha da ayrıştırılıyoruz. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Diğer ülkeler hem bilimsel hem teknolojik hem de sosyal açıdan çok ilerimizde. Artık bunlara kafa yormalıyız.

TÜM YORUMLARI OKU (27)