İki Farklı Anneden, Birbirlerinden 8 Hafta Arayla ve 1200 Kilometre Uzaklıkta Doğan 'İkiz' Kız Kardeşler

Bu bebekler iki farklı hastanede, iki farklı ayda ve iki farklı rahimden doğdular. Biri Kelsi'nin, biri ise annesinin...

Tamamen aynı özelliklere sahipler, aynı kıyafetleri giyiyorlar ve ikiz gibi gözüküyorlar. Ancak değiller. Ava Rae ve Everly Rose birbirlerinden 8 hafta arayla ve 1200 kilometre uzaklıkta doğdular.

31 yaşında bir öğretmen olan Kelsi gülerek: “Bebeklerini doğururken annenin yanında olması alışılmadık bir şey değil."

'Ama anneannelerinin onlardan birini doğurması oldukça çılgınca!' 

Kelsi ve nişanlısı Kyle 2016 yılında evlendiler ancak çocuk yapmak için eşinin askerden dönmesini beklemeye karar verdiler. Daha sonra Kyle, Irak'taki 9 aylık görevinden döndükten sonra çocuk yapmak için denemelere başladılar ancak başarılı gitmiyordu. Kelsi korkarak doktora gitti ve sonuçların kötü olduğunu öğrendi. Doktor ona, yumurtalıklarının 40 yaşındaki birininki gibi olduğunu ve östrojen seviyesinin düşük olduğunu söyledi.

Doktorlar daha sonra Kelsi'ye tıkalı fallop tüpü teşhisi koydu ve bunu düzeltmek için ameliyat olması gerektiğine karar kıldı.

Annesi Lisa Rutherford, kızına destek olmak için Michigan'daki evinden Kelsi'nin yanına geldi. Daha sonra Lisa hastanede bir dergi okudu ve her şey değişti...

Dergide kızı için taşıyıcı anne olarak bebek taşıyan 50 yaşında bir anne bulunuyordu. Lisa Kelsi'ye gösterip 'Bunu ben de senin için yapardım.' dedi.

"Sadece güldüm ve anneme 'Anne sen çılgınsın, bunu yaşamana asla izin vermeyiz.' dedim."

Daha sonra Kelsi ve Kyle tüp bebek konusuna yoğunlaştılar ancak doktor Kelsi'nin rahim zarının hamilelik için çok ince olduğunu söyledi. Aylar süren zorlu tedaviler başarısız bir şekilde sonuçlandı. Daha sonra Ocak ayında korktukları haberi aldılar. Ya taşıyıcı bir anne bulacaklardı ya da evlatlık edineceklerdi, ancak çift evlatlık bir çocuk edinmeyi karşılayamıyordu. 

O sırada Kelsi'nin aklına annesi geldi. Annesini aradılar ve haberi verdiler...

Annesi: "Kelsi'yi yıllardır böyle bir acı içinde görmek gerçekten çok üzücü, anne olarak tek isteyeceğiniz şey çocuğunuzun acısını dindirmek ve ona yardım etmek." demiş.

Daha sonra doktorları arayıp konuşan Lisa, 'Doktorlardan üçü benim deli olduğumu düşündü.' demiş. 'Bir yıl önce pulmoner emboli geçirmiştim, bunu öğrenen doktorlar yardımcı olmadı ama tüm tıbbi testleri geçersem bana yardım edecek bir doktor buldum.' 

Lisa'nın kocası, Kelsi'nin babası Paul endişeliydi. 'Kelsi ve Kyle, bu olayın benim üzerimdeki etkisi konusunda endişeliler ancak ben çok kararlıyım. Yardım edebilsem ben de yardım ederdim.' demiş.

Annesinden 12 saat uzaklıkta yaşadığı için, Kelsi embriyo implantasyonuna FaceTime üzerinden katılmak zorunda kalmış.

'Oldukça tuhaf bir andı, anneme kendi torunu yerleştiriliyordu...'

Stresle geçen 8 gün sonunda Kelsi uyandığında annesinden bir mesaj aldı. Mesajda hamilelik testinin pozitif olduğunu yazıyordu. 5 hafta sonra Kelsi ve Kyle, annesinin karnındaki bebeklerini ultrasonla görmek için Lisa'nın yanına gittiler. 'Hamile kalmak için o kadar çok dua ettim ki o an biraz üzüldüm ve annemi kıskanmam çok yanlıştı. Daha sonra bebeğin kalp atışlarını duyduğumda anneme ne kadar minnettar olduğumu fark ettim. 

Kelsi'nin hiçbir umudu olmasa da hamilelik testi yapmaya devam etti. 'O kadar çok test almıştım ki alışkanlık olmuştu. Mart ayında her zamanki gibi bir test yaptım ve pozitif çıktı. Çığlık atım ve anneme fotoğrafını attım. Annem, 'Boşuna mı bu kadar şeyle uğraştım' diyebilir diye düşündüm ama o da aşırı sevindi ve 'İkimiz de senin bebeklerini doğuracağız!' dedi.'

Daha sonra bebeklerin ikisinin de kız olacağını öğrendiler...

36. haftada Lisa, preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi yaşadı. Bu, bebeğin sadece 12 saat içinde doğması gerektiği anlamına geliyordu.

Everly Rose, 2.409 kilo ağırlığında sezaryen ile dünyaya geldi. Akciğer sorunları nedeniyle bir süre yoğun bakımda kaldı ancak 6 gün sonra hastaneden çıkacak kadar iyi duruma geldi. 

Minnesota'ya döndükten sonra Ava Rae, 3.260 kilo ağırlığında dünyaya geldi. 

Kelsi, tam da ikiz olmasalar da sağlıklı ve güzeller güzeli bebekleri ile bir rüyada gibi hissettiğini söylemiş. 

'Fedakarlığı ve bencil olmayışı ile bana anne olmanın anlamını gösterdi. Umarım ben de kızlarımıza annemin bana olduğu kadar iyi bir anne olabilirim. '

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

9 Ay Karınlarında Taşıdıktan Sonra Bütün Annelerin ‘Keşke Hamile Kalmadan Önce Bilseydim’ Dediği 20 Durum
Oğlu İçin Taşıyıcı Anne Oldu ve Kendi Torununu Doğurdu: 'Çok Mutlu Olduğumuz Bir Andı'
Eşcinsel Oğlu ve Eşi İçin Taşıyıcı Anne Olup Hayallerini Gerçekleştiren 61 Yaşındaki Kadın

Popüler İçerikler

İkbal ve Ayşenur'u Vahşice Katleden Semih Çelik'in Annesi ATV'ye Konuştu: "İkbal Oğlumu Rahat Bırakmadı!"
Cani Semih Çelik'in Surlarda Arkasında Duran Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı
Özgür Demirtaş’tan Domuz Eti Kullanan Köfteci Yusuf Açıklaması: “Farklı Düşünüyorum”
YORUMLAR
19.12.2020

anlamadım özetleyecek varmı. nasıl tespıt etmışler bıde

19.12.2020

biz bu bölümü izledik abi ya

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ