İki Doktor Maaşıyla Türkiye'de Ev Alamadıklarını Söyleyen Twitter Kullanıcısı Tartışma Yarattı

İki taraf da haklı bana kalırsa.

Türkiye'de şu süreçte asgari ücretle herhangi bir yatırım yapmak sizin de bildiğiniz gibi biraz zor. Kredi çekmeden zaten ev ya da araba sahibi olamıyorsunuz. Kredi çektiğinizde de ortalama en az 10 yıl borç ödemek zorunda kalıyorsunuz.

Anlayacağınız elde avuçta zaten yok... Olsun diye de çocuklarımız büyüyene kadar borç içinde yüzüyoruz. Tabii bu hesabı asgari ücret alan kişiler için yapıyorum.

Twitter'da da 6 yıldır doktorluk yapan bir kullanıcı ev alamamaktan yakındı. Yurt dışında kuryelik yapan tanıdıklarının Türkiye'den ev aldığını fakat eşiyle birlikte doktor maaşıyla 6 yılda ev alamadıklarını söyledi.

@MissThoreau

Ülkenin ekonomik koşullarını göz önünde bulunduran ve doktor maaşlarını hesaba katan diğer kullanıcılar da bu doktorları eleştirdi. Hem karşılaştırmasının yanlış olduğunu söylediler hem de neden ev alamadıklarını sorguladılar.

@feydatrkmen

@Twityer10

@miss_nurse20

@cerenamamebsiz

@cerenergan1

@OmerFA__

@debs_engine

@Hasanibeg

Meseleye farklı açıdan bakıp destek olanlar da vardı elbette...

@aqnostic

@eldortmundo

@UmutVoyvoda

@oradro

@KermenFethi

Sizce hangi taraf haklı? Bir de doktor maaşıyla ev alamadılarsa asgari ücretli nasıl ev sahibi olabilecek?

@slymcnar

Popüler İçerikler

Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR
24.02.2021

2 doktorun standartların üstünde bir ev istemesini nasıl anormal karşılıyorsunuz ya? Zaten bu insanlar daha iyi yaşam standartlarına sahip olabilmek için bu mesleği seçiyor, villada veya rezidansta oturmak istemeleri çok normal. Ayrıca bana hiç de 'ben doktorum ben alabilmeliyim orta sınıf almasa da olur' diyor gibi gelmedi. Daha çok 'doktor halimle ben alamıyorum, orta sınıf nasıl alsın?' anlamı çıkardım. Ki doğru.

24.02.2021

Bayılıyorsunuz biri meramını anlatınca "hayır ya asla böyle olamaz bak benim eltim bunu başardı" diyip kıyaslamaya.

24.02.2021

eltimin ağzına itler sıçsın.

Pasif Kullanıcı
24.02.2021

İstanbul dışında bir ilde yaşanılıyorsa alınabilir. İstanbul'da 3+1 ev ortalama 1.500.000 tl. (çevresi düzgün güvenli eğitimli kesimin oturduğu - lüks değil) Eğer elinizde aileden kalma bir birikiminiz yoksa ayda 5.000 tl krediden 300 ay kredi ödemeniz gerekiyor (kredi faizi olmadan) yorumlara bakılırsa 25 sene ödeyebilen var demek ki. Benim memur ailem seneler önce ev alabiliyorken eşimle ben onlardan daha fazla kazandığımız halde ev alamıyoruz. Tüm maaşımız kiraya ve mutfak masrafına gidiyor. Tüm sene çalışıyoruz ve bir hafta yapacağımız izin için 12 ay taksit ödüyoruz. Daha boğazını doyuracağımız bir çocuk olmamasına rağmen. Kısacası bu ülkede anan baban zenginse evin de olur hayatın da.

TÜM YORUMLARI OKU (81)