İki Bağımsız Laboratuvar Tarafından İncelendi: Rus Muhalif Lider Aleksey Navalny'ın Zehirlendiği Kesinleşti

Alman hükümeti, Rus muhalif Aleksey Navalny'ın zehirlendiğinin 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını bildirdi.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Rus muhalif Aleksey Navalny'dan alınan örneklere Fransa ve İsveç'teki bağımsız laboratuvarlarda toksikolojik testler yapıldığını ve Navalny'ın zehirlendiğinin bu laboratuvarlar tarafından teyit edildiğini kaydetti.

Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin ihlali

Bu olayın, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin (CWC) ciddi bir ihlali anlamına geldiğini vurgulayan Seibert, bu nedenle Alman hükümetinin Aleksey Navalny soruşturmasındaki kanıtların analizine Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgüt'nü (OPCW) de dahil ettiğini belirtti.

'Rusya zehirlenme olayını açığa çıkarmalı'

Seibert, bu kapsamda, OPCW'nin de Navalny'dan numuneler aldığını ve OPCW'nin referans laboratuvarları tarafından incelenmeleri için gerekli adımları başlattığını aktardı. 

Seibert, Rusya'ya Navalny'ın zehirlenme olayını açıklığa kavuşturması çağrısını da yineledi.

Moskova'ya giderken uçakta fenalaşmıştı👇

Rusya'da Muhalif Lider Navalny Yoğun Bakımda: 'Bilinci Kapalı, Çayına Zehir Katılmış Olabilir'

Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalny'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

44 yaşındaki Navalny, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilmişti. Charite Hastanesi, Navalny'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan uyandırıldığını 7 Eylül'de bildirmişti.

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, 2 Eylül'de, Navalny'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı. Ülkedeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen Navalny, Kremlin yönetimine karşı protesto gösterileri düzenlemesi nedeniyle sık sık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.09.2020

Gel de böyle bir ülkenin aşılarına güven şimdi aq

14.09.2020

Navalny Putin e en sert muhalefet eden Rus siyasilerden biri . Bu iste KGB nin parmagi var hedefteki isim Navalny . Ulkesinde Kremlin tarafindan istenmeyen adam ilan edilip kara listenin basina yazilan bu duzen karsiti liderin hayatta kalmasi bile mucize. Zehirle olmadi yakinda suikastle isini bitirirler. Şimdiden Allah rahmet eylesin.iste Rusya gercegi tam olarak bu . Komunist SSCB nin enkazini devralmis yonetim demokrasiye gecmek icin hic acele etmiyor sindire sindire geciyor.

14.09.2020

abi ama adam bildiğin kafatasçı, belki rusya da demokrasi olmasa da olur :D kim söylemiş heryerde demokrasi olacak diye. ortayolu bulan makul insanların memleketinde olur demokrasi. böyle bir adamı iş başı yaptırsan iki güne rusyayı dağıtır. ya da stalin gibi islam düşmanlığı yapıp hıncını rusyadaki muslumanlardan çıkararak pekiştirir iktidarını. kötünün kötüsü var şimdi...

14.09.2020

evet yolsuzluğa karşı yolsuzlukla mücadele eden mafya babası. sadece ABnin işine geldiği için demokrasi ataşesi gibi gösteriliyor ama adam bildiğin eski usül kafatasçı.

TÜM YORUMLARI OKU (13)