IKEA'nın Kurucusu Bitpazarından Giyiniyormuş

İsveç’in uluslararası mobilya markası IKEA’nın milyarder kurucusu Ingvar Kamprad, tüm kıyafet alışverişini bitpazarından yapıyor; saçlarını da, ucuza geldiği için Vietnam'da kestiriyor.

Aşırı tutumluluğuyla bilinen 90 yaşındaki Kamprad, hayatını anlatan belgeselde “Üzerimdekilerin hepsi bitpazarından alınmadır. Çevreme iyi örnek olmak istiyorum” diye konuştu.

Dünya dördüncüsü

İsveç’in güneyindeki tarım bölgesi Smaland’da doğan Kamprad, “Tutumluluk, bizim yöre insanının doğasında var” diye konuştu. Kamprad’ın yaklaşık 65,5 milyar Euro serveti olduğu tahmin ediliyor.

Aile servetinin neredeyse tamamını düşük vergileriyle meşhur küçük Avrupa ülkesi Lihtenştayn’da tutan Kamprad, 2006’da Forbes dergisinin zenginler listesinde dünya sıralamasında dördüncü sıradaydı.

Berbere Vietnam’da gidiyor

Kamprad, 2008’de verdiği bir röportajda, Hollanda ziyareti esnasında gittiği berberde 22 Euro ödediği için çok kızgın olduğunu söylemişti.

Saçını nerede kestirdiği sorulduğunda, “Normalde saçımı gelişmekte olan ülkeleri ziyaret ettiğimde kestiririm. En son Vietnam’da kestirmiştim” yanıtını verdi.

1973’te yüksek vergiler nedeniyle İsveç’ten kaçıp Danimarka’ya yerleşen Kampra, oradan da İsviçre’ye geçti. 2010 sonrası kademeli olarak şirketteki görevlerini çocuklarına bıraktı.

AFP

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
10.03.2016

Mirasçılarını daha zengin etmekten öteye gidemiyorsun hacı dayı

09.03.2016

viatnam'a gidiş bedava galiba. kendi uçağıyla gitse yine cebinden para çıkcak. ne iş?

09.03.2016

Adam her saçını kestirmek istediğinde ucuz diye vietmana gitmiyor, sadece vietmana işi düştüğünde saçını kestiriyor. Her şeye anlamadan bilmeden atlamak insanımızın doğasında var...

10.03.2016

Nam-ı diyar : dünyanın en zengin cimrisi

TÜM YORUMLARI OKU (9)