II. Dünya Savaşı Sırasında Yaşanan, İnsanlık Tarihinin En Büyük Utancı: Seks Kölesi Kadınlar

İnsanlık adına utanç verici ve ahlaki çökmüşlüğün belki de en önemli göstergesi olan bir olay yaşandı II. Dünya Savaşı sıralarında.

Japon ordusu, savaş esnasında askerlerinin cinsel ihtiyaçlarını karşılaması için birçok Koreli kadını, seks kölesi haline getirdi.

Sayıları 200.000’e yaklaşan bu kadınların oluşturduğu topluluğu ise konfor kadınları anlamına gelen ‘’Comfort Women’’ ismi verildi.

Milyonlarca asker, yüzbinlerce kadına cinsel açlığını gidermek adına senelerce tecavüz etti.

Bu kadınların bir kısmının savaş öncesi dönemde “hayat kadını” olduğu, bir kısmının para karşılığı bu kadınlar arasına katıldığı biliniyor.

“Comfort Women” kavramını trajik hale getiren ise bu kadınların çok büyük bir kısmının işgal edilen topraklardaki sivil halkın içinden silah zoruyla kaçırılıp tecavüze uğrayan kadınlardan oluşmasıdır.

O dönemde yaşayan ve seks kölesi olarak Japonlar tarafından kaçırılan bir kadın, yaşadıklarını şöyle dile getirmiş:

‘’Tanımadığım bir kadın, askerler tarafından bir odaya alınmak istendi fakat kadın şiddetle karşı çıktı. Daha sonra kadını herkesin önünde dövmeye başladılar ve zorla odaya aldılar. Birkaç dakika sonra kadının kafasını kılıçla bedeninden ayırdılar ve vücudunu parçalara ayırıp, önümüze attılar.’’

Hayatta kalmayı başarabilmiş kadınlar yıllar sonra anılarını paylaştıklarında insanlığın utanç listesine eklenecek binlerce kaçırılma, tecavüz, cinayet ve işkence hikâyesi ortaya çıkmıştır.

Askerlere hizmet verilmesi için oluşturulan evlerin aşırı sağlıksız koşulları ve cinsel yollarla bulaşan hastalıklar nedeniyle birçok kadın hastalanmış, hastalanan kadınlar ya askerlerce bizzat öldürülmüş ya da ölüme terk edilmiştir.

Güney Kore üzerindeki Japonya egemenliği, 1945 yılında son buldu fakat o yıla kadarki yaşananların etkisi senelerce sürdü.

Bu psikolojik ezilmişliğin temelinde de yatan en önemli ve belki de en rahatsız edici konu ise uygulanan cinsel istismarlar ve binlerce insanın tecavüze uğramasıydı.

1945 yılından, neredeyse günümüze kadar bu yaşananlar Japonya ve Güney Kore arasında sorun yarattı.

Güney Kore hem bir özür hem de bu durumun mağdurlarına tazminat ödenmesini istese de 2015’in sonuna kadar Japonya bu yaşananlardan dolayı ne özür dilemeyi ne de mağdurlara para ödemeyi kabul etti.

Sadece kabul etmemekle kalmadı, birçok politikacı tarafından olayın normal bir durum olduğu dillendirildi.

Japon politikacı Haşimoto, konu hakkında “Mermilerin yağmur ve rüzgâr gibi uçtuğu koşullarda savaşan ve hayatını ortaya koyan askerlerin dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyacı vardı. Bu nedenle konfor kadınları sistemi bir ihtiyaç haline dönüşmüştü. Bu durumu herkes anlayabilir” dedi.

Buna rağmen, çoğunluğunu Koreli kadınların oluşturduğu mağdurlar, seslerini daha çok duyurmaya başladı.

Ve bu kamuoyu baskıları, yapılan eylemler de meyvesini 2015’in sonlarında verdi ve Japonya hem yaşananlardan dolayı özür diledi hem de mağdurlara ve ailelerine yaklaşık 8 milyon Dolar gibi bir tazminat ödemeyi kabul etti.

Fakat, ne özürler ne de ödenen paralar, o mağdurların yaşadığı psikolojik travmayı yok edecek kadar güçlü değil elbette.

O dönemde seks kölesi olarak kullanılmış ve halen hayatta olan pek çok kadın, bu psikolojik ezilmenin yarattığı buhranla yaşamaya çalışıyor.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR

Japonların da ataerkillik ve kadınları baskı altına almayı hak görme konusunda Türklerden farkı yoktur. Tarihlerini araştırırsanız onların da modern hayata geçişe rağmen (geçiş süreci de Türkiye'ninkine çok benzer) erkeklere hizmet eden ve kadını mal gibi gösteren onlarca geleneği hala devam ettirmeye çalıştıklarını görebilirsiniz, tıpkı Türkler gibi. Bu korkunç uygulamalar ve yapılan ürkütücü açıklamalar da eril zihniyetlerinin ve herkesçe bilinen ırkçılıklarının bir sonucu. Hiçbir zaman sempati beslemedim kendilerine karşı, daha çok tiksiniyorum.

18.10.2020

Sinema sektörü Japonların İkinci Dünya Savaşı'nda Çin'de ve Kore'de yaptığı zulmü pek yansıtmaz ama yaptıkları şeyler o kadar korkunçmuş ki oralara giden Nazi temsilcilerini bile dehşete düşürmüş, hatta bazı Naziler bu durumu durdurmaya çalışmışlar.

18.10.2020

Sadece japonya değil Avrupa devletleri Amerika Rusya da milyonlarca kişiye tecavüz etmişlerdir. Bu ülkelerin bilimini ve çalışma prensibini örnek alıp ama zamanında ne kadar canilik yaptıklarını unutmamak lazım

TÜM YORUMLARI OKU (24)