'Evin burada yer almasının sebebi, buranın iki farklı tarihi döneme ait iki mimari katmanın kesiştiği bir yer olması. İlki Żelazna Caddesi'nde yer alan tuğladan yapılmış bir bina; ki bu bina, bugün neredeyse tamamen yok olmuş İkinci Dünya Savaşı öncesi şehrin bir parçası. İkincisi ise bir kooperatif apartman; şehrin önceki görüntüsünü yadsımak isteyen ve 'dayatılan' bir yapı. Bu binaların yanyana olmaları, Varşova'daki pek çok mimari yapıda olduğu gibi, tamamen tesadüf eseri.
Keret House, kentin dokusundaki sözde uyumsuzluğun mükemmel bir örneği. Yapı, zıtlık yaratarak kendisini çevresinden ayırırken, aynı zamanda bağlayıcı unsur olmaya çalışıyor. Evin buraya inşa edilmesinin diğer bir sebebi ise şehrin savaş tarihi; burası biri büyük biri de küçük iki Yahudi mahallesinin birbirine bağlandığı bir yer. Eskiden evden yalnızca birkaç adım uzaklıkta, iki mühürlü bölgeyi birbirine bağlayan bir üst geçit bulunuyormuş.'
Bu kadar hızlı çoğalmaya devam edersek zaten yaşayacağımız evler bunlar heralde
Enstalasyon sanatına farklı bir boyut kazandıran Karadenizli müteahhitler 21. yüzyıl İstanbul mimarisine damgasını vurdu.
Daralırım ben ya o ne öyle :S