Onedio Logo

İhap Hulusi Görey’in 119. Doğum Yılı Anısına Düzenlenen "Tutkulu Eller Açıkhavada" Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor!

Kapak Görseli

İhap Hulusi, Türkiye'nin ilk grafik tasarımcısı olarak nitelendiriliyor. Almanya'da eğitim gördükten sonra 1925'te Türkiye'ye döndü ve hafızalarımızda yer eden o afişleri, posterleri, tasarımları yarattı.

Çalışmaları arasında; Atatürk'ün isteğiyle yaptığı 'ALFABE' kitabının kapak tasarımı, çeşitli bankaların tanıtım posterleri, bildiğimiz o meşhur Kulüp Rakısı etiketi ve pek çok reklam afişi var...

null Görseli

Basako

Türk afiş ve grafik sanatının öncülerinden İhap Hulusi Görey’in 119. doğum yılı anısına düzenlenen ‘‘Tutkulu Eller Açıkhavada’’ Sergisi, İstanbul Şişli ve Ankara billboardlarında sanatseverlerle buluşacak.

Türk afiş ve grafik sanatının öncülerinden İhap Hulusi Görey’in 119. doğum yılı anısına düzenlenen ‘‘Tutkulu Eller Açıkhavada’’ Sergisi, İstanbul Şişli ve Ankara billboardlarında sanatseverlerle buluşacak. Görseli

Burak Dak

İhap Hulusi Görey’in (28 Kasım 1898) 119. doğum yılında Cumhuriyet öncesi ve sonrasında yapmış olduğu çalışmalar, artnivo sanatçıları tarafından yeniden yorumlandı.

Didem Dayı

Sanatçılardan Basako, Burak Dak, Didem Dayı ve Sinem Karaduman tarafından yapılan bu yeni çalışmalar, açıkhava sergisi olarak İstanbul ve Ankara’da 24 Kasım - 9 Aralık tarihleri boyunca sergilenmek üzere billboardlarda yerini alıyor.

Sinem Karaduman

Çalışmalar, artnivo, Arvak, Şişli Belediyesi, Stroer KentVizyon ve İlancılık Reklam Ajansı sponsorluğunda İstanbul ve Ankara billboardlarında meraklılarıyla buluşuyor.

Popüler İçerikler

Emeklilerin Bayram İkramiyesi 4000 TL Oldu
Emeklilerin Bayram İkramiyesi 4000 TL Oldu
Zafer Algöz Duyurdu: Kardeş Payı'nın Hilmi'si Şinasi Yurtsever Hayatını Kaybetti!
Zafer Algöz Duyurdu: Kardeş Payı'nın Hilmi'si Şinasi Yurtsever Hayatını Kaybetti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gündem Olan Emekli Bayram İkramiyesi Yanıtı:“Beni Dolduruşa mı Getirmek İstiyorsun?"
YORUMLAR
29.11.2017

çok iyimiş lan böyle birinin varlığını bilmiyordum

29.11.2017

Bülent Erkmen, ihap Hulusi , Mehemed Fehmy Agha gibi değerlerimiz var da amk millet acun programları izlemekten baska bişey yapmıyoki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ